عضو هیات علمی دانشكده علوم تغذیه مطرح كرد؛ افرادی که نقرس دارند باید چه غذاهایی بخورند

به گزارش آنی غذا عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: بیماران مبتلا به نقرس باید رژیم غذایی کم پورین داشته باشند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، غزاله اسلامیان اضافه کرد: بالا رفتن اسیداوریک در خون افراد مبتلا به نقرس باعث رسوب این ترکیب به همراه سدیم در مفاصل مختلف فرد و در نتیجه دردهای مزمن آرتریتی می شود.
به گفته وی این عارضه بیشتر در مفاصل کوچک در ارتباط با انگشتان دست و پا ارخ می دهد.
اسلامیان به افراد مبتلا به نقرس که دارای اضافه وزن و چاقی هستند سفارش کرد که در گام اول نسبت به به کاهش وزن اصولی اقدام نمایند.
وی اضافه کرد: در مبتلایان به نقرس، غلظت اسید اوریک افزایش می یابد، در نتیجه برای این بیماران یک رژیم غذایی کم پورین تجویز می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: پورین ها در داخل سلول های مواد غذایی در ملکول های DNA و RNA وجود دارند و در نتیجه میزان پورین موجود در هر ماده غذایی به تعداد سلول های آن ماده غذایی بستگی دارد و هرچه تعداد سلول های یک ماده غذایی بیشتر باشد میزان پورین موجود در آن ماده غذایی هم بیشتر است.
به گفته وی، به صورت مثال تخم مرغ در کل، یک سلول است و به اندازه یک سلول پورین دارد، در حالیکه جگر، دل و قلوه دارای تعداد زیادی سلول هستند و به همان نسبت هم پورین بیشتری دارند.
اسلامیان تصریح کرد: در بیماران مبتلا به نقرس، مواد غذایی حاوی مقادیر زیاد پورین باید از رژیم غذایی حذف شوند اما مواد غذایی دارای مقادیر متوسط پورین می توانند به میزان متوسط در رژیم غذایی گنجانده شوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه به مبتلایان به نقرس سفارش کرد: از مصرف مواد غذایی شامل دل، قلوه، جگر، خوش گوشت، مغز، گوشت غاز، گوشت کبک، ماهی های کوچک همچون ساردین، ماهی کولی، شاه ماهی، صدف، خاویار، میگو، نوشیدنی های الکلی، آبجو و ماءالشعیر پرهیز کنند.
به گفته وی، این افراد باید مصرف عصاره یا آبگوشت و آب مرغ، قندهای ساده شامل قند، شکر، نبات، آبنبات، شکلات، آبمیوه صنعتی، غلات صبحانه یا سریال های حاوی شکر و نوشابه و نوشیدنی های شیرین همچون شربت و انواع شیرینی ها را محدود کنند.
اسلامیان تصریح کرد: این بیماران باید دریافت آب کافی (کفایت آب با رنگ زرد کم رنگ ادرار تنظیم می شود)، کربوهیدرات پیچیده مانند غلات کامل، میوه، سبزی، غلات کامل مانند نان سبوس دار، ماکارونی سبوس دار، برنج قهوه ای، میوه های حاوی ویتامین Cمانند پرتقال، نارنگی، توت فرنگی، هلو، کیوی، سبزی های حاوی ویتامین Cمانند گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، میوه های حاوی آنتی اکسیدان مانند آلبالو، گیلاس و لبنیات کم چرب را با رعایت اصول تعادل و تنوع در برنامه غذایی خود بگنجانند.

منبع: