یافته محققان نیوزیلندی نشان می دهد؛ افزایش طول عمر با مصرف غذاهای پرفیبر

به گزارش آنی غذا مطالعات نشان می دهد مصرف غذاهای غنی از فیبر، یعنی مصرف بیشتر از ۳۰ گرم فیبر در طول روز سبب می شود تا خطر مرگ و بروز بیماری های غیرقابل انتقال كاهش قابل ملاحظه ای پیدا كند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، پژوهش های متخصصان نیوزلندی ثابت كرد كه مصرف بیشتر از ۳۰ گرم فیبر در طول روز در جلوگیری از ابتلاء به بیماری های غیرقابل انتقال و افزایش طول عمر مؤثر است. وجود فیبرهایی چون غلات كامل، حبوبات، سبزیجات و میوه ها در رژیم غذای طبیعی می تواند تأثیر بسیار خوبی بر سلامت بدن داشته باشد. همینطور نتایج این مطالعات نشان می دهد مصرف غذاهای غنی از فیبر بین ۱۵ تا ۳۰ درصد هر نوع مرگ ومیر و حتی مرگ های ناشی از بیماری های قلبی-عروقی را می كاهد. علاوه بر این بروز بیماری های قلبی-عروقی، سكته مغزی، دیابت نوع ۲ و سرطان روده بزرگ را بین ۱۶ تا ۲۴ درصد می كاهد. افزایش مصرف فیبر با كاهش وزن و كلسترول همراه بوده درحالی كه این اثر در مصرف كم فیبر یا استفاده از فیبرهای مصنوعی یا عصاره های فیبری خیلی كمتر خواهد بود. پروفسور «جیم مان»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اوتاگو نیوزلند، در ارتباط با نتایج این تحقیقات می گوید: «یافته های ما شواهد متقاعدكننده ای برای دستورالعمل های تغذیه ای و تمركز بر افزایش فیبر رژیمی و جایگزینی غلات كامل به جای غلات تصفیه شده عرضه می دهند. این گونه رژیم های غذایی خطر مرگ ومیر و بروز طیف وسیعی از بیماری های مهم را می كاهد.»او در ادامه اضافه كرد: «تمام مواد غذایی غنی از فیبر كه احتیاج به جویدن دارند و تأثیرات مثبتی بر روده ها می گذارند، سبب افزایش احساس سیری و كنترل وزن شده و می توانند بر میزان چربی و قند بدن هم تأثیرگذار باشند. هضم و تجزیه فیبرها توسط باكتری های روده بزرگ صورت می گیرد كه این عمل دارای اثرات مفیدی همچون محافظت از روده در مقابل ابتلاء به سرطان است.»مصرف روزانه بین ۲۵ تا ۲۹ گرم فیبر برای بدن مفید بوده و كفایت می كند اما داده ها نشان داده است مصرف بیش ازحد فیبر در رژیم غذایی می تواند از بدن در مقابل بیماری ها بیشتر حفاظت كند. محققان اعلام نمودند كه افزایش مصرف فیبر به حفاظت بدن در مقابل سكته مغزی و ابتلاء به سرطان سینه هم كمك به سزایی می كند.