دكترای تغذیه عنوان كرد؛ سفارش های مهم تغذیه ای برای کاهش عوارض آلودگی هوا

به گزارش آنی غذا، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خواهان توجه به برنامه غذایی برای کاهش عوارض آلودگی هوا شد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، منصور رضایی دکترای تخصصی علوم تغذیه و رژیم درمانی برای داشتن برنامه غذایی مناسب که زیان های آلودگی هوا را به حداقل برساند، سفارش کرد: حداقل ۴۰۰ گرم سبزی و میوه تازه موجود در فصل سرما در خلال روز باید مصرف شود. وی ادامه داد: سبزی ها را بیشتر به صورت تازه و خام مصرف کنید چون ویتامین های آن بخصوص ویتامین C بیشتر حفظ می شود. رضایی اظهار داشت: روزانه از شیر و مواد لبنی کم چرب مثل ماست و پنیر کم چرب به مقدار کافی مصرف کنید. وی ادامه داد: حداقل ۲ تا ۳ وعده در هفته ماهی مصرف کنید. رضایی افزود: پرهیز از مصرف تنقلات کم ارزش مثل چیپس و پفک و نوشابه های گازدار، چونکه سبب اختلال جذب عناصر مفید در بدن می شوند و می توانند اثرات سو آلودگی هوا را دوچندان کنند. وی ادامه داد: از مصرف غذاهای کارخانه ای و فرآوری شده نظیر سوسیس، کالباس و کنسروها به علت داشتن مواد شیمیایی افزودنی و نگهدارنده در شرایط آلودگی هوا پرهیز شود و مصرف مواد غذایی تازه و غیرصنعتی برای حفظ سلامتی افراد در رویارویی با آلاینده های هوا افزایش یابد. این دکترای تخصصی علوم تغذیه و رژیم درمانی اظهار داشت: آب و مایعات بدن در روز برای حفظ سلامت اندام های دفعی و تسهیل دفع سموم و مواد دفعی به میزان کافی مصرف شود. بهتر است از شیر و لبنیات کم چرب و انواع میوه و سبزی های فصل سرما نظیر انار، خرمالو، به، نارنگی، پرتقال، کیوی، شلغم، سیر و پیاز و انواع کلم، چغندر پخته و خام در انواع آش، سوپ و خورش و البته آب و چای کم رنگ هم بیشتر استفاده گردد. وی ادامه داد: به صورت کلی افزایش مصرف روزانه منابع غذایی؛ آب و مایعات، فیبرها، برخی ویتامین ها، املاح و مواد آنتی اکسیدان در کاهش اثرات آلودگی هوا بر بدن نقش به سزایی دارد. رضایی اظهار داشت: تهیه یک بسته غذایی بعنوان میان وعده سالم برای کودکان مهد کودک ها، پیش دبستانی و سنین مدرسه شامل یک عدد میوه ترجیحاً سیب یا مرکبات، یک پاکت ۲۰۰ سی سی شیر و یک بسته ۵۰ گرمی از انواع مغزهای تازه و بی نمک.

منبع: