یك متخصص تغذیه مطرح كرد؛ دلیلهای مقاومت به انسولین در افراد دیابتی

آنی غذا: یک متخصص تغذیه، چاقی خصوصاً چاقی شکمی را یکی از دلیلهای مقاومت به انسولین برشمرد که کنترل قندخون در افراد دیابتی را گرفتار مشکل می کند.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، فرشته فزونی، رعایت یک برنامه غذایی صحیح، فعالیت بدنی مناسب و اصلاح شاخص توده بدنی (BMI) را همچون عوامل مؤثر در کنترل قند خون در بیماران دیابتی عنوان نمود که علاوه بر بهبود و کنترل قند خون بیمار در پیش گیری از عوارض ناشی از دیابت نظیر افزایش چربی و پرفشاری خون نیز مؤثر است. وی، رعایت زمان بندی مناسب برای صرف غذا در بیماران دیابتی را بسیار مهم عنوان نمود و اضافه کرد: فاصله زمانی زیاد بین وعده های غذایی موجب افت قند خون در بیمار دیابتی می شود. بدین سبب نظم و ترتیب در زمان خوردن غذا نقش مهمی در کنترل قند خون این بیماران دارد. رییس گروه تغذیه دارویی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: بیماران مبتلا به دیابت تا حد امکان باید مقدار مشخص و ثابتی از مواد غذایی را در ساعات معینی از روز مصرف کنند. بگفته فزونی، بهترین الگوی غذا خوردن در افراد دیابتی صرف غذا در ۵ تا ۶ وعده (سه وعده اصلی غذا و ۲ تا ۳ میان وعده) است. وی با اعلان اینکه رژیم غذایی فرد دیابتی شامل مقدار ثابت و مشخصی کربوهیدرات می شود، اظهار داشت: بهتر است رژیم فرد حاوی غلات کامل مانند آرد کامل، نان های سبوس دار و برنج مخلوط با حبوبات و سبزی باشد. فزونی اشاره کرد: کربوهیدرات ها باید باتوجه به شرایط هر فرد و میزان انسولین مصرفی یا داروهای پایین آورنده قند خون بین وعده های اصلی غذا و میان وعده ها توزیع و مصرف شوند. به گفته ی ایشان، بیماران دیابتی به عنوان میان وعده مناسب می توانند از نان و پنیر و گردو (به همراه خیار، گوجه فرنگی یا سبزی خوردن)، مغزهای بی نمک (بادام، فندق، پسته، بادام زمینی)، ماست میوه ای خانگی، شیر کم چرب و انواع میوه مثل سیب در حجم و اندازه مشخص و تعیین شده بهره گیرند. فزونی به اجرای پویش ملی سلامت اشاره نمود و به تمامی افراد بالای ۱۸ سال که دارای اضافه وزن هستند خصوصاً مبتلایان به فشارخون و دیابت سفارش کرد ضمن شرکت در این پویش و اندازه گیری قند و فشارخون حتما برای تنظیم یک برنامه غذایی و اصلاح شیوه زندگی به کارشناسان تغذیه مراجعه کنند.

منبع: