متخصص تغذیه عنوان كرد؛ نقش پروبیوتیک ها در بهبود اختلالات گوارشی و عفونت های تنفسی

آنی غذا: دکترای تخصصی علوم تغذیه، با اشاره به نقش موثر پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها در سلامت بدن، مصرف این مواد را در بهبود اختلالات گوارشی، عفونت های تنفسی و بیماریهای التهابی روده موثر برشمرد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، میکروبیوم را مجموعه ای از همه میکروب ها (باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها و ژن های آنها) عنوان نمود که بطور طبیعی روی پوست و درون بدن انسان زندگی می کنند. به گفته ی ایشان، میکروبیوم ها با میکروسکوپ قابل رؤیت هستند و از جهات مختلف به سلامت و تندرستی انسان کمک می کنند. این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: روده بزرگ محیطی با اکسیژن کم و مناسب برای رشد میکروبیوم ها (باکتری های بی هوازی) مانند استروپتوکوک، بیفیدوباکتریوم، لاکتوباسیلوس و کلستریدیوم است. این دکترای علوم تغذیه اشاره کرد: این میکروب ها از رشد بیش از اندازه باکتری های مضر جلوگیری می کنند که برای مواد مغذی و محلهای اتصال به غشاهای مخاطی روده که محل اصلی فعالیت ایمنی و تولید پروتیین های ضدمیکروبی است، رقابت می کنند. به گفته ی ایشان، میکروب های مذکور از این طریق سیستم ایمنی را تحریک می شود، ترکیبات غذایی بالقوه سمی را تجزیه می کنند و ویتامین ها همچون ویتامین های B، ویتامین Kو اسید آمینه خاصی را سنتز می کنند. این استادیار دانشگاه، پروبیوتیک ها را میکروب های مفید عنوان نمود که مصرف آنها در تنظیم میکروبیوم روده نقش مؤثری داشته و برای بدن مفید می باشد. اسلامیان اشاره کرد: پره بیوتیک ها به مواد غذایی (اغلب کربوهیدرات های غیرقابل هضم) گفته می شود که به عنوان سوخت در دسترس میکروب های مفید روده قرار می گیرند و به تقویت آنها کمک می کنند. وی با اشاره به اینکه پروبیوتیک در زبان یونانی به مفهوم حیات بخش است اضافه کرد: پروبیوتیک به ارگانیسم های زنده و غیربیماری زایی اطلاق می شود که در صورت مصرف مقادیر کافی، اثرات سلامت بخشی ویژه ای برای میزبان دارند. اسلامیان تصریح کرد: پروبیوتیک ها به شکل مکمل های غذایی یا بطور طبیعی در بعضی مواد غذایی وجود دارند که مواد غذایی تخمیری شامل کفیر، ماست، ترشی های تخمیری، کیمچی، پنیرهای پروبیوتیک و چای تخمیری از آن جمله هستند. به گفته ی ایشان، منابع غذایی پره بیوتیک ها شامل موز، پیاز، پیازچه، سیر، موسیر، سیب، تره فرنگی، غلات سبوس دار، جو دوسر و انواع حبوبات است. بگفته این استادیار دانشکده علوم تغذیه، رژیم های سرشار از غلات سبوس دار، میوه، سبزی، مغزها و دانه ها می توانند فیبر کافی را برای بدن تامین کنند و میکروب های مفید روده از این فیبر تغذیه می کنند. این دکترای علوم تغذیه اضافه کرد: افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن، عدم تعادل میکروبیوم روده را تجربه می کنند و کاهش وزن اصولی به برگشت تعادل میکروب ها و بهبود جمعیت میکروبیوم روده کمک می نماید. اسلامیان اشاره کرد: رژیم های غذایی پرچرب با اسید چرب ترانس و اشباع بالا و رژیم های غذایی پرکربوهیدرات با میزان قند ساده بالا منجر به برهم خوردن تعادل میکروبیوم روده می شود. وی ادامه داد: چربی های ترانس در فست فودها، شیرینی ها، بیسکوئیت ها، کیک ها و مارگارین وجود دارند. چربی های اشباع در کره، گوشت های پرچرب، چربی های حیوانی و شیرینی های قنادی وجود دارند. این استادیار دانشکده علوم تغذیه اشاره کرد: بر طبق نتایج تحقیقات مصرف پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها می توانند در بهبود برخی اختلالات گوارشی مانند نفخ، اسهال، یبوست، ریفلاکس، سندرم روده تحریک پذیر، عفونت های تنفسی و بیماریهای التهابی روده نقش درمانی و مفیدی داشته باشند.

منبع: