نتایج مطالعات تحقیقاتی؛ رژیم غذایی مدیترانه ای خطر زوال عقل را می كاهد

به گزارش آنی غذا نتایج دو مطالعه تحقیقاتی نشان داده است رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از سبزیجات، غلات كامل و ماهی می تواند باعث كاهش ریسك زوال فكری شود.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، دكتر «امیلی چیو»، سرپرست تیم تحقیق از مؤسسه ملی چشم آمریكا، در اینباره می گوید: «ما معمولاً به رژیم غذایی مان توجهی نمی نماییم. ما باید بدانیم كه چگونه تغذیه بر مغز و چشم تاثیر می گذارد.»
در این مطالعه، محققان دو مطالعه متشكل از ۸۰۰۰ نفر را بررسی كردند. در این دو مطالعه، بیماری چشمی دژنراسیون ماكولا در رابطه با سن مورد بررسی قرار گرفت.
در ابتدای هر مطالعه، رژیم غذایی شركت كنندگان همچون میانگین مصرف مؤلفه های در رابطه با رژیم غذایی مدیترانه ای در طول سال های قبل ارزیابی شد. علاوه بر سبزیجات، غلات كامل و ماهی، این نوع برنامه غذایی سرشار از میوه ها، مغزیجات آجیلی، حبوبات و روغن زیتون بود.
در رژیم غذایی مدیترانه ای، مصرف گوشت قرمز خیلی كم است.
عملكرد مغزی شركت كنندگان در طول ۵ سال پس از شروع مطالعه ارزیابی شد. در مطالعه دیگر، عملكرد مغزی شركت كنندگان در ابتدا مطالعه و مجدداً ۲، ۴ و ۱۰ سال بعد ارزیابی شد.
نتایج نشان داد افرادی كه بیشترین پیروی را از رژیم غذایی مدیترانه ای داشتند دارای پایین ترین ریسك اختلال روانی بودند.
این نتایج نشان داده است عملكرد روانی و سلامت مغز وابسته به رژیم غذایی است.
همچنین محققان دریافتند افراد دارای ژن APOE كه فرد را در معرض ریسك بالاتر بیماری آلزایمر قرار می دهد، در مقایسه با افراد فاقد این ژن، به طورمیانگین دارای نمرات پایین تری در زمینه عملكرد شناختی و زوال بیشتر حافظه بودند.
با این حال محققان مشاهده نمودند فواید پیروی دقیق از رژیم غذایی مدیترانه ای برای افراد دارای این ژن و بدون این ژن یكسان است. این به معنای تاثیر رژیم غذایی بر عملكرد روانی بدون درنظرگرفتن ریسك ژنتیكی بیماری آلزایمر است.