متخصص تغذیه و رژیم درمانی عنوان كرد؛ لاغری سریع و کاهش وزن شدید خطرناک است

به گزارش آنی غذا، یک متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی، با تأکید بر این که لاغری سریع و ناگهانی می تواند مشکلات جدی به همراه داشته باشد، اظهار داشت: کاهش وزن شدید می تواند خطرات جدی برای افراد بوجود آورد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، آتوسا سعیدپور، به خاصیت های رژیم غذایی سالم اشاره و گفت: استفاده از مقادیر مشخص پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین و مواد معدنی، توسط منابع غذایی سالم در برنامه غذایی که بدن برای تامین انرژی به آن نیاز دارد، یکی از اصلی ترین تعاریف یک رژیم غذایی سالم می باشد. وی با اعلان اینکه دریافت انرژی کافی یکی از مهم ترین شاخصهای رژیم غذایی سالم می باشد، اشاره کرد: هر فرد باید برمبنای شرایط جسمی و سبک زندگی خود انرژی لازم را بوسیله مواد غذایی تامین کند. بگفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اصلی ترین نیازهای بدن به مواد غذایی و تامین انرژی از منابع کربوهیدارت ها، چربی ها و پروتئین ها تامین می شود. سعیدپور اشاره کرد: در رژیم های غیراستاندارد درصدهایی که به گروههای اصلی مواد غذایی اختصاص داده می شود، درصدهای غیرمعقولی هستند بطور مثال افراد برای مدت های طولانی درصد چربی را به کمترین میزان (حدود ۱۰ درصد) کم می کنند. این متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با اعلان اینکه درشت مغذی ها پروتئین، کربوهیدرات و چربی مواد مغذی هستند که انرژی و سلامت بدن را تامین می کنند، اظهار داشت: اگر رژیم های غذایی برمبنای استانداردهای مورد نیاز تامین شود و درصد مناسبی از انرژی توسط درشت مغذی ها تامین شود، بطور قطع رژیم های لاغری عوارض کمتری بدنبال خواهند داشت. وی با اشاره به این که برخی رژیم های لاغری را می توان برای کوتاه مدت استفاده کرد، سفارش کرد: این رژیم های غذایی با نظر متخصص در بازه های زمانی کوتاه مدت حدود یک ماه و نیم استفاده می شود و اگر چنانچه فرد سالم باشد هیچ مشکلی را به وجود نخواهد آورد. سعیدپور با اعلان اینکه رژیم های غذایی و لاغری کتوژنیک با نظر متخصص می تواند راه حل مطمئن تری برای رسیدن به وزن طبیعی باشد توضیح داد: کتون ها ترکیب های شیمیایی هستند که بدن در زمان نبود میزان کافی انسولین در خون تولید می کند. در ظاهر، بدن در این حالت چربی را بجای گلوکز بمنظور تامین انرژی تجزیه می کند، در این نوع رژیم ها فرد را در شرایطی نگه می دارند که کتوزسیت نامیده می شود. وی ادامه داد: بررسی ها حاکی از آنست زمانی که بدن به این مرحله از سوخت و ساز می رسد سطح کتون های خون از حد نرمال بالاتر می رود، به این معنا که در این رژیم ها کربوهیدارت ها به زیر ۱۰ درصد می رسد و فرد در وضعیت سطح بالای کتون بادی ها می ماند، این مساله کمک می نماید تا سیستم تعادلی بین دریافت و برگشت مواد غذایی ایجاد شود. عضو هیئت علمی دانشگاه با تأکید بر اینکه باید تعادل بین ارگان های مختلف بدن با پیروی از رژیم غذایی سالم ایجاد شود اشاره کرد: برمبنای استانداردهای انجمن علمی غذا، دارو و تغذیه، رژیم های غذایی نباید از درشت مغذی ها فاصله بگیرد. وی با اعلان اینکه آشنایی با شیوه صحیح زندگی بیش از رژیم های لاغری کمک کننده خواهد بود، اشاره کرد: بطور مثال اگر چنانچه زمان خواب و بیداری را بین ساعت ۹ شب تا هفت بامداد تنظیم کنید تعادل منطقی بین دریافت و سوخت و ساز ایجاد خواهد شد چونکه بیشترین سهم عمده اختلالات در سوخت و ساز بدن به خواب و سبک زندگی بر می گردد. متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی با تأکید بر این که رژیم های غذایی لاغری که افراد را از سبک صحیح زندگی دور می کند اشکالات اساسی دارند، اظهار داشت: کاهش وزن خیلی سریع خصوصاً با مهارتهای گرسنگی در طولانی مدت منجر به عوارض جبران ناپذیری می شود. وی با اشاره به اینکه متخصصان تغذیه روش آهسته و پیوسته را برای رسیدن به تناسب اندام و لاغری سفارش می کنند، اشاره کرد: کاهش بی حد کربوهیدارت ها و چربی ها برای رسیده به وزن ایده آل هیچ گاه سفارش نمی گردد.

منبع: