عضو هیأت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه عنوان كرد؛ مهم ترین سفارش شب یلدا زود شام بخورید

آنی غذا: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در آستانه شب یلدا، بر پرهیز از پرخوری و درهم خوری هموطنان در دورهمی های خانوادگی تاکید نمود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، زهرا یاری عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، شب یلدا را یکی از قدیمی ترین رسوم ایرانیها برشمرد که به چیدن سفره هایی مملو از غذاهای متنوع و رنگارنگ مشهور است. وی با اشاره به برگزاری مراسم شب یلدا با محوریت خوراکی ها اظهار داشت: مراسم شب یلدا در فرهنگ ما همیشه با گستردن سفره رنگارنگ پر از مواد غذایی مختلف هم راه است اما باید در تدارکات این مراسم دقت کرد که صدمه ای به سلامتی خود و عزیزان مان وارد نکنیم. یاری، یکی از مهم ترین و دردسرسازترین مشکلات شب یلدا را پرخوری عنوان نمود و تصریح کرد: آمارها حاکی از افزایش مراجعه به اورژانس ها و افزایش سکته های قلبی و مغزی در شب یلدا است. در صورتیکه با رعایت چند نکته ساده می توان شب یلدا را با شادی و سلامتی گذراند. وی سفارش کرد: افراد اعتدال در مصرف خوراکی ها در شب یلدا را رعایت نمایند. خصوصاً افرادی که گرفتار بیماریهای زمینه ای (مثل دیابت، فشارخون، بیماریهای قلبی) هستند رژیم غذایی خودرا فراموش نکرده و کنترل قند خون، فشار خون و چربی خون خودرا مخدوش نکنند. اساسی ترین سفارش عضو هیات علمی دانشگاه، خوردن شام سبک و سریع در شب یلدا است تا از بروز سوءهاضمه جلوگیری شود. همین طور بر کنترل مصرف شیرینی ها و عدم استفاده از شیرینی هایی نظیر باسلوق یا انواع ژله بلا فاصله بعد از خوردن شام تاکید نمود. بگفته یاری، افراد مبتلا به دیابت در مصرف شیرینی باید دقت بیشتری داشته باشند. همین طور در این شب بجای مصرف شیرینی همراه با چای یا دمنوش ها افراد می توانند از خشکبار (توت، انجیر، کشمش و یا خرما) بهره گیرند. وی، مغزها را منبع غنی مواد مغذی و در عین حال غنی از کالری و چربی برشمرد که مصرف بی رویه آنها سبب اضافه وزن و چاقی و افزایش چربی خون می شود. یاری، مصرف آجیل شور را سبب افزایش چربی خون و بالا رفتن فشار خون ذکر کرد که عامل خطر سکته های مغزی و قلبی بشمار می رود و سفارش کرد: افراد میانه روی در مصرف آجیل را فراموش نکرده و حتما از انواع خام آن بهره گیرند. وی با اشاره به احتمال خطر آلودگی میکروبی یا آلودگی با آفلاتوکسین ها در آجیل سفارش کرد: آجیل تازه و خام را باید از مراکز فروش بهداشتی تهیه کرد. خرید آجیل با پوست نسبت به آجیل های بدون پوست ارجحیت دارند و افراد باید از خرید آجیل های شور، بو داده، حاوی رنگ و اسانس اجتناب کنند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، میوه ها را بخش دیگر سفره شب یلدا برشمرد که علاوه بر ویتامین و املاح، حاوی فیبر و مواد مغذی دیگری نیز هستند و سفارش کرد بجای آب میوه افراد از میوه کامل بهره گیرند. وی اشاره کرد: مصرف چند میوه بطور همزمان علاوه بر اینکه موجب بروز مشکلات گوارشی، نفخ و سنگینی سر دل می شود، به خاطر وجود قندهای طبیعی در میوه ها می تواند برای بیماران مبتلا به دیابت و کبد چرب مشکل ساز شود. همین طور سفارش می شود از میوه های فصل استفاده گردد. یاری در آخر به خانواده ها سفارش کرد: در شب یلدا شام سبک و زود هنگام صرف شود. در کنار آن با حفظ فواصل زمانی مناسب مجموعاً ۲ واحد میوه (یک پیاله انار و یک برش هندوانه یا یک عدد پرتقال یا هر میوه دلخواه دیگری)، یک مشت آجیل خام (۳۰-۴۰ گرم)، کمی خشکبار میل کنید و تا حد امکان شیرینی ها را مصرف نکنید. امیدوار هستم خانواده ها با رعایت این سفارش ها شبی شاد، آرامش بخش و خاطره انگیز رقم بزنند.

منبع: