متخصص طب ایرانی: چی بخوریم تا قلب سالم داشته باشیم

به گزارش آنی غذا، یک متخصص طب ایرانی، بر اهمیت تغذیه مناسب برای داشتن قلب سالم تاکید نمود.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، رحیم فیروزی، ضمن اشاره به اینکه قلب یکی از ارگان های حیاتی بدن است که حفظ سلامت آن ارتباط مستقیمی با حفظ سلامت سایر ارگان های بدن دارد، اشاره کرد: از دید طب ایرانی و حکمای بزرگی همچون بوعلی سینا، قلب جزو مهم ترین اعضای بدن به شمار می آید؛ بطوریکه در بسیاری از منابع طب سنتی کشورمان از قلب بعنوان یکی از اعضای رئیسه نام برده شده است. متخصص قلب و عروق افزود: متأسفانه در دهه های اخیر به جهت ماشینی شدن زندگی، کم تحرکی، الگوی غذایی ناسالم و به طور کلی سبک زندگی غلط، ابتلاء به بیماری های قلبی و عروقی شایع شده است. فیروزی با اشاره به اینکه حالات روحی و روانی تاثیر مستقیمی بر عملکرد قلب دارند، عنوان کرد: شادی و فرح سبب تقویت قلب و حالاتی همچون غم، ترس، اندوه و هیجانات ناگهانی سبب تحلیل روح و ضعف قلب می شود. این متخصص طب ایرانی اشاره کرد: افراد باید از خوردن غذاهای غلیظ، پرخوری و درهم خوری پرهیز کنند و به صورت روزانه و مستمر ورزش کنند. البته ورزش باید متناسب با توان فرد باشد بطوریکه به بدن فشار وارد نشود. وی ادامه داد: درباب پیش گیری از بیماری های قلبی پرهیز از خشم و اندوه و دیر خوابیدن، عدم استنشاق بوهای ناخوشایند و در عوض بوییدن گیاهان و میوه های خوش عطر و بو مثل گل سرخ، بیدمشک، گلاب و ریحان، عدم انجام ورزش های سنگین و مصرف غذاهای نامناسب مثل پیتزا، لازانیا، ماکارانی، الویه و…، سفارش می شود. فیروزی ضمن اشاره به اهمیت تغذیه در پیش گیری از بیماری های قلبی و عروقی عنوان کرد: خوردن گوشت بره، بزغاله، بلدرچین، ماهی های ریز مثل کیلکا و میوه هایی مثل سیب، به، گلابی، انار، لیمو، نارنج، به تقویت قلب کمک می نماید. همینطور مصرف مربای سیب، به، بالنگ سفارش می شود. این متخصص قلب و عروق در آخر عنوان کرد: از مهم ترین نوشیدنی های سنتی که به بهبود عملکرد قلب کمک می نماید میتوان به شربت گلاب که با ترکیب آب، عسل و تخم ریحان آمده می شود و شربت بهار نارنج که با ترکیب عرق بهارنارنج، تخم فرنجمشک و کمی آب و عسل آماده می شود، به تقویت قلب کمک می نماید.