متخصص طب ایرانی؛ روزه داری سبب پاکسازی بدن می شود

به گزارش آنی غذا، یک متخصص طب ایرانی، ضمن اشاره به مزیت های روزه داری برای سلامت جسم، اظهار داشت: روزه داری سبب پاکسازی بدن می شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، سید مهدی میرغضنفری، با اشاره به اینکه ریشه خیلی از مشکلات و بیماری ها رطوبت هایی است که در بدن تجمع می یابد، اظهار داشت: روزه به علت مزاج گرم و خشکی که دارد می تواند قسمتی از مواد رطوبتی را دفع و اصطلاحاً سبب پاکسازی بدن شود. همینطور می تواند فرد را کم اشتها، لاغر و معده را کوچک کند و از پف آلودگی و التهابات بدنی کم کند. وی ادامه داد: با عنایت به حرارت بالا و مزاج خشک روزه، مزاج های گرم و خشک باید در حین روزه داری تدابیر تغذیه ای را رعایت نمایند تا از بروز یکسری علایم ناخوشایند جلوگیری شود. در این افراد چون مزاج به سمت خشکی پیش می رود و حرارت بدن زیاد می شود احتمال خشکی پوست، یبوست و…، وجود دارد. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش افزود: برای کاهش خشکی و گرمی ناشی از روزه داری بخصوص در افراد دارای این مزاج باید بعد از افطار تا هنگام خواب بیشتر از سبزی و میوه هایی همچون کاهو و مرکبات و کمتر از آب استفاده گردد. وی با اشاره به اینکه در مزاج گرم و خشک عطش ناشی از خشکی بدن می تواند آزار دهنده باشد، عنوان کرد: استفاده از عرقیات خنک مانند کاسنی و شاتره در حد یک لیوان یا مصرف خاکشیر و مواد ترش نظیر آبلیمو و آب آلبالو و همینطور استفاده از یک قاشق چایخوری تخم خرفه در آب یا عرقیات هنگام سحر برای رفع عطش مفرط و کم آبی سفارش می شود. این پزشک و متخصص طب ایرانی اضافه کرد: انواع سبزی خوردن نظیر تره، ترخون، پیازچه و…، به علت ترکیبات تندی که دارند، می توانند با افزایش حرارت بدن سبب تشنگی شوند. سفارش بر اینست که سبزی خوردن را از وعده سحر حذف و کاهو و سالاد را جایگزین آن کنید. البته می توانید در فواصل افطار تا زمان خواب از انواع سبزی خوردن و منافع سرشار آن بهره مند شوید. به قول میرغضنفری، افرادی که معده و مزاج گرم دارند بهتر است روزه را با شربت سکنجبین تهیه شده با آب معمولی و در حجم مناسب (در حد یک فنجان یا حداکثر نصف یک لیوان معمولی) باز کنند. این نوشیدنی مزاج متعادلی دارد و برای کاهش عطش و آماده کردن معده برای پذیرش غذای بعدی بسیار مناسب می باشد. این پزشک و پژوهشگر طب ایرانی خاطرنشان کرد: برای افطار بهتر است از غذاهای غلیظ یا غذاهایی که هضم سخت دارند پرهیز شود. مثلا باید از مصرف برخی از انواع آش که دارای لعاب و مقدار زیادی حبوبات، روغن، پیاز و نعناداغ و سیرسرخ کرده هستند اجتناب یا در حجم بسیار کم از آنها میل یا آنها را به صورت سبک تهیه و مصرف کرد. میرغضنفری با اشاره به اینکه هنگام روزه داری بروز یبوست شایع است، اظهار داشت: برای رفع این مشکل بهتر است از تمام ملین ها، مسهل ها و مدرها هنگام سحر اجتناب و هنگام افطار استفاده گردد. البته مصرف ملین های ضعیف هنگام سحر مشکلی ایجاد نمی کند و می تواند برای پیشگیری از یبوست روزه دار مفید باشد. راهکار طب سنتی جهت رفع یبوست پرهیز از گرمی جات و موادغذایی شور و سرخ کرده و مصرف کاهو، خیار، آلو و انجیرخشک است. خیس کردن حدود پنج آلو بخارا همراه با دو عدد انجیرخشک در یک فنجان آب از شب قبل و خوردن آن هنگام سحر به علت مزاج متعادلی که دارد برای اغلب مزاج ها مناسب می باشد. وی ضمن اشاره به این که به علت کاهش میزان رطوبت های مغز و قند خون امکان دارد برخی گرفتار ضعف اعصاب و تندخویی شوند سفارش کرد: افرادی که گرفتار ضعف اعصاب می شوند بهتر است پس از افطار دمنوش سنبله طیب یا گل گاوزبان و در طول روز از بخور سرد با مخلوط گلاب با غلظت کم استفاده نمایند. میرغضنفری در انتها اظهار داشت: از دیدگاه طب سنتی علت اصلی کندذهنی رطوبت های مغزی است و چون روزه این رطوبت ها را از بین می برد سبب تقویت حافظه می شود. البته برای دستیابی به این عملکرد باید تدابیر اصلاح تغذیه در روزهای روزه داری رعایت شود تا مشکلاتی مانند افت قند یا کاهش فشار خون سبب عدم تمرکز و ضعف حافظه نشود.

منبع: