گزارش محقق ایرانی دانشگاه تورنتو كانادا؛ نوشیدن بیشتر از ۳ فنجان قهوه در روز با خطر نارسایی کلیه مرتبط می باشد

به گزارش آنی غذا، به قول محققان، مقدار قهوه و کافئینی که یک فرد مصرف می کند می تواند بر سلامت کلیه او تاثیر بگذارد.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید نشان داده است افرادی که کافئین را به آرامی متابولیزه می کنند سه برابر بیشتر در معرض ابتلاء به اختلال عملکرد کلیه هستند.
تحقیقات دیگر از آن حکایت می کند که قهوه سبب افزایش سلامتی همچون سلامت کلیه ها می شود.
در حالی که برخی تحقیقات مصرف قهوه را با صدمه کلیه مرتبط می دانند، تحقیقات دیگر هیچ ارتباطی بین مصرف کافئین و ایجاد بیماری مزمن کلیوی گزارش نکرده اند. نتایج مطالعه جدید محققان در دانشگاه تورنتو کانادا، و دانشگاه پادووا ایتالیا امکان دارد توضیحی برای نتایج متفاوت عرضه نماید.
همچنین نشان داده است که برای برخی افراد، قهوه واقعاً می تواند به کلیه ها صدمه برساند.
مطالعه جدید نشان داده است که وجود یک نوع ژن خاص می تواند منجر به افزایش سه برابری احتمال ایجاد اختلال در عملکرد کلیه ها در نتیجه مصرف قهوه شود.
محققان می گویند همه چیز به سرعت متابولیسم کافئین توسط شخص بستگی دارد. در این مطالعه، حدود نیمی از شرکت کنندگان دارای نوع rs۷۶۲۵۵۱ ژن CYP۱A۲ بودند، گونه ای که سبب می شود کافئین کُندتر متابولیزه شود. مشخص شد که این گروه در معرض خطر بیشتر صدمه کلیه هستند.
این مطالعه سلامت کلیه را با ردیابی سه نشانگر اختلال عملکرد کلیه ارزیابی کرد: آلبومینوری، هایپرفیلتراسیون و فشار خون بالا.
مطالعه مشاهده ای حدود ۱۶ سال بطول انجامید. شرکت کنندگان شامل ۱۱۸۰ نفر در سنین ۱۸ تا ۴۵ سال بودند که هر یک به صورت مرتب طی یک دوره پیگیری ۷.۵ ساله ارزیابی شدند.
دکتر «سارا مهدوی»، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه تورنتو، بعد از شناسایی کسانی که دارای نوع CYP۱A۲ مشکل ساز بودند، اظهار داشت: «جالب بود ببینیم اثرات قهوه در گروهی که این نوع ژنتیکی را داشتند، چقدر قابل توجه است.»
وی در ادامه می افزاید: «افرادی که کافئین را کُندتر متابولیزه می کنند و هر روز سه یا چند فنجان قهوه می نوشند ۲.۷ برابر بیشتر با احتمال ابتلاء به اختلال عملکرد کلیه روبرو بودند.»
آنها همینطور ۲.۸ برابر بیشتر احتمال ابتلاء به فشار خون بالا را داشتند.
این مطالعه نشان داده است که کافئین فقط در افرادی مضر است که توانایی سم زدایی سریع کافئین از سیستم آنها مختل شده است.
مهدوی اظهار داشت: «این مطالعه به صورت خاص کافئین را بعنوان مؤلفه قهوه که می تواند به کلیه ها صدمه برساند، نشان داده است. همینطور نشان داده است که کافئین از هر منبعی می تواند در افرادی که دارای این نوع اختلال ژنتیکی در از بین بردن کافئین از سیستم خود باشند، مضر باشد.»
وی در ادامه می افزاید: «قهوه کافئین زداشده عملاً عاری از کافئین است و کسانی که از آن استفاده می نمایند، بدون در نظر گرفتن ژنتیک خود، با خطر اختلال عملکرد کلیه روبرو نیستند.»

منبع: