محققان استرالیایی می گویند؛ استفاده از جایگزین نمک می تواند خطرات قلبی را کاهش دهد

به گزارش آنی غذا، یک تحلیل جدید نشان داده است که جایگزین کردن نمک با کلرید پتاسیم، فشار خون و در نتیجه خطر حمله قلبی، سکته و بیماری های قلبی عروقی را می کاهد.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، دکتر «بروس نیل»، محقق ارشد و مدیر اجرایی مؤسسه جرج استرالیا، توضیح داد: «بیشتر مردم در کشورهای توسعه یافته نمک خویش را از غذاهای آماده و فرآوری شده دریافت می کنند.»
وی اضافه کرد: «تامین کنندگان باید به جای فروش نمک معمولی از نمک غنی از پتاسیم استفاده کنید و بدین سان مردم از مزایای آن بهره مند خواهند شد.»
نیل اظهار داشت: «با جایگزینی کلرید پتاسیم در مقادیر مختلف به جای کلرید سدیم (نمک معمولی غذا)، فشار خون افراد و خطر سکته مغزی، حمله قلبی و سایر عوارض فشار خون بالا به صورت قابل ملاحظه ای کاسته می شود.»
آخرین یافته ها بر مبنای یک مطالعه بزرگ در روستاهای چین بود که با استفاده از یک جایگزین نمک غنی شده با پتاسیم، کاهش قابل ملاحظه ای در حملات قلبی و سکته مغزی نشان داد.
اما تیم به این فکر کرد که آیا نتایج مشابهی در سایر کشورها و جمعیت ها هم دیده می شود. ازاین رو نیل و همکارانش نتایج ۲۱ مطالعه انتشار یافته را که شامل نزدیک به ۳۰، ۰۰۰ نفر بود، بررسی کردند. این مطالعات در اروپا، منطقه غربی اقیانوس آرام، قاره آمریکا و آسیای جنوب شرقی انجام شد.
مقدار کلرید سدیم در جایگزین های نمک از ۳۳% تا ۷۵% و مقدار کلرید پتاسیم از ۲۵% تا ۶۵% متغیر بود. تحلیل و بررسی نشان داد که جایگزین های نمک فشار خون را در همه شرکت کنندگان کم می کنند.
کاهش فشار خون سیستولیک نزدیک به ۵ میلی متر جیوه و کاهش فشار خون دیاستولیک تقریبا ۲ میلی متر جیوه بود.
هر میزان کاهش ۱۰ درصدی در کلرید سدیم در جایگزین نمک با کاهش ۱.۵ میلی متر جیوه در فشار خون سیستولیک و کاهش حدود ۱ میلی متر جیوه در فشار خون دیاستولیک مرتبط بود.
تجزیه و تحلیل های بیشتر نشان داد که جایگزین های نمک خطر مرگ زودهنگام را تا ۱۱ درصد، بیماری های قلبی عروقی را تا ۱۳ درصد و خطر حمله قلبی یا سکته را تا ۱۱ درصد کم می کنند.
تیم تحقیق همینطور دریافتند که برای اغلب مردم استفاده از پتاسیم بی خطر است.
به گفته محققان، «با این حال، جایگزین های نمک زمانی که شرایطی مانند بیماری کلیوی، بیماری قلبی، فشار خون بالا، بیماری کبد یا دیابت دارید، می توانند خطرناک باشند.»
این بیماری های مزمن گاهی اوقات می توانند سطح پتاسیم را در خون بالا برند و پتاسیم موجود در جایگزین های نمک می تواند به صورت خطرناکی تعادل را برهم زند.
و استفاده از جایگزین های نمک در حین مصرف برخی داروها، بخصوص مهارکننده های ACE و دیورتیک های نگهدارنده پتاسیم، می تواند سطح پتاسیم خون را بیش از اندازه بالا ببرد.
محققان می گویند: «اثربخشی جایگزین های نمک در میان جمعیت های مختلف، بعنوان مکملی برای درمان پزشکی و تغییرات سبک زندگی همچون ورزش، یک یافته عالی است.»

منبع: