۵ قانون غذا خوردن برای تقویت سلامت روان

آنی غذا: اختلالات افسردگی یکی از شایع ترین بیماریها در سراسر جهان است و برمبنای برآوردها، حدود ۲۰ نفر از هر ۱۰۰ نفر، یعنی از هر پنج نفر، یک نفر حداقل یک دفعه در زندگی از افسردگی رنج می برد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، به نقل از نشریه آلمانی “Focus Online” دکتر “اوما نایدو” روانپزشک در بیمارستان عمومی ماساچوست و متخصص تغذیه، معتقد می باشد که درست غذا خوردن می تواند سلامت شما را بهبود بخشد و حتی علایم بیماریهای روانی را تا حدودی کم کند. وی در کتاب خود تحت عنوان “تغذیه برای روان” توضیح می دهد که کدام غذاها و مواد مغذی مفید و کدام مضر هستند.
نایدو می گوید: اینکه چگونه کسی به یک رژیم غذایی خاص واکنش نشان می دهد، متفاوت می باشد. تعدادی از رژیم های غذایی که برای یک فرد بسیار عالی تاثیر کرده اند، ممکنست برای دیگری به همان شکل موثر نباشند.
بااین حال، او توضیح می دهد که حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی مانند مصرف بیشتر سبزیجات و انواع توت ها و همین طور چربی های سالم مانند امگا ۳، روغن زیتون و آجیل می تواند خلق وخو و تمرکز را بهبود بخشد.
نایدو همین طور تاکید می کند که یک رژیم غذایی سالم به هیچ وجه نمی تواند جایگزین درمان روانپزشکی شود بلکه آنرا به گونه ای معنادار و مؤثر تکمیل می کند.
۱. قانون ۸۰-۲۰
نایدو به بیماران سفارش می کند که از قانون ۸۰-۲۰ پیروی کنند. ۸۰ درصد از رژیم غذایی باید تا حد امکان با غذاهای فرآوری نشده، طبیعی و غنی از فیبر پوشش داده شود. ۲۰ درصد باقی مانده گاهی اوقات می تواند اصطلاحا “ناسالم” باشد و هوس های غذایی را برطرف کند. در نهایت، تغذیه باید بدن و ذهن را ارضا کند.
۲. هرچه رنگارنگ تر، بهتر
این متخصص تاکید می کند که تا حد امکان غذاهای با رنگ های مختلف باید در هر وعده مصرف شود. سه چهارم بشقاب باید با سبزیجات پر شود. یک چهارم باقی مانده از چربی های سالم مانند روغن زیتون و آجیل و کربوهیدرات های با زنجیره بلند مانند غلات کامل یا کینوآ تشکیل گردد. مراقب مصرف پروتئین کافی نیز باشید. قانون کلی این است: یک گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن باید مصرف شود. بدین سبب یک زن ۶۵ کیلوگرمی باید حدود ۶۵ گرم پروتئین مصرف کند، حالا بوسیله گوشت یا ماهی، حبوبات یا محصولات لبنی.
۳. مصرف سبزیجات برگ سبز
سبزی های با برگ های تیره خصوصاً مغذی هستند. هرچه سبزی تیره تر باشد، تراکم مواد مغذی آن بیشتر است. بدین سبب باید روزانه چهار تا شش مشت سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، کاهو، چغندر، کلم پیچ بخورید.
۴. گوش دادن به بدن
بطور کلی، شما همیشه باید به احساس بدن خود گوش دهید. از احساسی که پس از غذا دارید آگاه باشید. اگر پس از غذا خسته و بی حال هستید یا نمی توانید تمرکز کنید، سوءهاضمه یا علایم مشابه دارید، باید این سوال را داشته باشید که آیا غذاهایی که قبلا مصرف کرده اید مقصر هستند یا خیر. فقط غذاهایی را مصرف کنید که هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی به شما احساس خوبی می دهند.
۵. اجتناب از غذاهای التهاب زا
بگفته نایدو، غذاهای فوری می توانند موجب بروز التهاب در بدن شوند و در نتیجه اضطراب، استرس روانی و افسردگی را نیز بالا برند. از این غذاها باید فقط در حد اعتدال لذت برد.

منبع: