یك متخصص تغذیه عنوان كرد؛ تغذیه مناسب برای جلوگیری از ریزش مو

یک متخصص تغذیه ضمن اشاره به عوامل مختلف ریزش مو درباب اهمیت استفاده از ویتامین ها و پروتئین ها در برنامه غذایی بمنظور جلوگیری از بروز این مشکل به ارائه نکات تغذیه ای پرداخت.

شهاب اولیایی، در گفتگو با خبرنگار مهر درباب عوامل تغذیه ای مهم در ریزش مو اظهار داشت: ریزش مو، داشتن موهای ضعیف و لطمه دیده و از دست دادن تعداد زیادی از موها می تواند علامت یک بیماری و یا مشکل خاصی باشد البته برخی شرایط سبب می شوند موها تحت تأثیر قرار گیرند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: ریزش مو می تواند دلیلهای مختلفی داشته باشد عوامل وراثتی، هورمونی، استرس، زایمان در خانم ها، مصرف برخی داروها و تغذیه همچون عواملی هستند که می توانند سبب ریزش مو شوند.
وی اظهار نمود: در بحث تغذیه چند نوع ویتامین و مواد معدنی هستند که نقش مؤثری را در سلامت مو دارند همچون ویتامین های گروه B، B6، اسید فولیک جز ویتامین هایی هستند که کمبود آن می تواند سبب ریزش مو شود؛ منابع غذایی که شامل ویتامین های گروهB می شوند می توان به حبوبات، مخمر، سبوس غلات برنج و گندم، مغزها، تخم مرغ، سویا و هویج اشاره نمود.
اولیایی عنوان کرد: منابع غذایی بیوتین هم نقش مهمی برای ریزش مو دارد که در این خصوص هم می توان به منابعی مانند عدس، گردو، مخمر و برنج قهوه ای اشاره نمود، همین طور ویتامین C که در مرکبات و سبزیجات به مقدار زیاد وجود دارد می تواند نقش مؤثری در بهبود ریزش مو داشته باشد.
وی بیان کرد: ویتامین E که جز ویتامین ها و دسته آنتی اکسیدان ها است بعنوان عامل ضد پیری و در جهت حفظ سلول های بدن نقش دارد و همچون موارد دیگری است که در ریزش مو می تواند نقش داشته باشد که در منابع غذایی همچون دانه ها یا روغن هایی که با این ویتامین غنی شده اند وجود دارد.
این متخصص تغذیه با اشاره به این که زینک یا روی همچون مواد معدنی است که در بحث ریزش مو بسیار اهمیت دارد اشاره کرد: زینک و روی نیز همچون مواد معدنی است که در ریزش مو تأثیر دارد که در آجیل، گوشت، غذاهای دریایی و میگو دیده می شود.
اولیایی اشاره کرد: کمبود آهن خصوصاً در خانم ها موارد دیگری است که می تواند منجر به ریزش مو شود و برای حل این کمبود باید از منابع غذایی مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، دل و جگر و در میان خشکبار به خرما و کشمش که حاوی آهن است یاد کرد گفتنی است؛ مصرف بیش از حد ویتامین ها می تواند مشکلاتی را سبب شود برای مثال مصرف بیش از حد ویتامین A می تواند سبب تحریک ریزش مو شود.
وی گفت: کمبود پروتئین هم در حقیقت سبب ریزش مو می شود بدین سبب مصرف گوشت، ماهی، مرغ و تخم مرغ که از منابع خوب پروتئین است در کنار عدس، لوبیا، نخود باید مورد توجه قرار گیرد.
این متخصص تغذیه در آخر اظهار داشت: همچون عوامل تغذیه ای دیگر در بحث ریزش مو رژیم های غذایی سر سخت و طولانی مدت است که به سبب کمبود مواد غذایی در بدن ریزش مو بروز می کند بدین سبب در این موارد مراجعه به متخصص تغذیه ضرورت پیدا می کند و متخصصان تغذیه باتوجه به نوع ریزش مو در افراد از مکمل ها استفاده می نمایند همین طور استفاده از رژیم متنوع، متعادل و متناسب می تواند از ریزش مو پیشگیری کند.