یك متخصص تغذیه عنوان كرد؛ علل شكست در كاهش وزن

به گزارش آنی غذا یک متخصص تغذیه اظهار داشت: از آنجائیکه شاخص BMI ارتباط مستقیمی با قد و وزن دارد، با کاهش وزن می توانید شاخص توده بدنی خویش را کاهش دهید.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، گلبن سهراب، ضمن اشاره به این که bmi مخفف Body Mass Index به مفهوم شاخص توده بدنی است اظهار نمود: BMI یک معیار برای سنجش و اندازه گیری چربی بدن بر مبنای قد و وزن هر فرد است. وی ادامه داد: شاخص توده بدنی نشان دهنده میزان چربی بدن است، افراد با دانستن بی ام آی بدنشان می توانند ذهنیتی نسبی از وضعیت جسمی شأن به دست آورند و در صورت احتیاج به درمان و حفظ سلامتی تصمیم بگیرند. گلبن ضمن اشاره به نحوه محاسبه توده بدنی توضیح داد: محاسبه bmi یعنی وزن خویش را بر حسب کیلوگرم بر مجذور قدتان بر حسب متر تقسیم کنید، عددی که به دست می آید bmi نام دارد، به صورت مثال شاخص توده بدنی فردی با قد ۱۷۰ سانتیمتر (۱.۷ متر) و وزن ۵۸ کیلوگرم، ۲۰ است. این متخصص تغذیه افزود: درصورتیکه BMIزیر ۱۸، ۵ باشد فرد باید با رفتن به پزشک در مورد پایین بودن وزن خود مشورت کند و در صورتیکه مشکل خاصی وجود ندارد به کمک یک متخصص تغذیه وزن خویش را تا حد بازه ایده آل افزایش دهد. وی ادامه داد: اگر شاخص توده بدنی فردی کمتر از ۱۸.۵ باشد، شخص گرفتار کاهش وزن و درصورتیکه بین ۱۸.۵ و ۲۴.۹ باشد، شخص در بازه وزن سالم قرار دارد. گلبن افزود: درصورتیکه شاخص توده بدنی بین ۲۵ و ۲۹.۹ باشد شخص گرفتار اضافه وزن است. شاخص بین ۳۰ و ۳۴.۹ هم مبین این مورد است که شخص چاق و بالای ۳۵ هم چاقی مفرط به حساب می آید. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به این که خود چاقی هم می تواند سبب بروز بیماری شود، اظهار داشت: در واقع چاقی حتی اگر خودش بیماری نباشد، در شکل گیری طیف وسیعی از بیماری ها نقش پررنگی دارد. وی تصریح کرد: با چاق تر شدن، احتمال ابتلاء به برخی بیماری ها هم افزوده می شود، سکته و بیماری های قلبی، فشار خون بالا، دیابت، انواع سرطان ها، بیماری کیسه ی صفرا و سنگ صفرا و یا اختلال در خواب همچون بیماری های در رابطه با چاقی هستند. این متخصص تغذیه ضمن اشاره به روش های مختلف کاهش وزن افزود: فقط با غذا نخوردن به وزن ایده آل نمی رسیم، هم چنین رژیم غذایی باید از ویتامین ها و املاح غنی باشد تا بدن بتواند با توانمندی در کاهش وزن موفق شود. گلبن در ادامه تصریح کرد: در صورتیکه در رفتارهای تغذیه ای افراد تغییر ایجاد نشود نمی توان وزن را کاهش داد. وی با اشاره به اینکه برای موفق شدن در کاهش وزن باید یک برنامه صحیح زیر نظر متخصص تغذیه داشت اظهار داشت: این برنامه باید شامل تعیین مقدار کاهش وزن مناسب در یک بازه زمان منطقی باشد در خیلی از موارد رژیم های سفت و سخت به علت فشار زیاد گرسنگی با شکست مواجه می شوند. استفاده از راهکار مناسب و پیروی از رژیم غذایی صحیح و در نهایت تغییر سبک زندگی یکی از مهم ترین سفارش های این متخصص تغذیه برای کاهش وزن بود. وی افزود: نداشتن صبر و حوصله کافی و عجله در کاهش وزن از عمده علل شکست در رژیم غذایی به حساب می آید، رژیم غذایی به معنای تغییر در عادات خوردن است که این تغییر بدون داشتن یک انگیزه قوی میسر نخواهد بود.

منبع: