نانوایی ها در صدر شكایات بهداشتی

سوش هندی و آفریقایی کرونا در چند استان جنوبی کشور شناسایی و هر لحظه خطر طغیان موجی سهمگین تر از قبل وجود دارد؛ با این وجود طبق اعلام وزارت بهداشت همچنان در کشور میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی ۶۷ درصد است.

به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، در حال حاضر بگفته وزارت بهداشتی ها از قله موج چهارم کرونا عبور کردیم و کووید۱۹ در بیشتر استان های کشور سیر نزولی به خود گرفته است، اما همچنان نیاز به مراقبت خصوصاً در سه استان بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان وجود دارد؛ چونکه نگرانی هایی از گسترش سوش ویروس هندی و آفریقایی در این استانها وجود دارد و در صورت عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی ضدکرونایی ممکنست آنچه در موج چهارم، با کرونای انگلیسی اتفاق افتاد، این دفعه سهمگین تر از قبل با دو سوش هندی و آفریقایی موج آفرینی کند.

بر این اساس همچنان باید از برگزاری تجمعات، مراسماتی مانند جشن های عروسی و برگزاری دورهمی ها بدون توجه به پروتکلهای بهداشتی و همین طور سفرهای غیرضروری و… پرهیز کرد تا به موازات افزایش واکسیناسیون و همین طور رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور، بتوان از خطر بروز موج پنجم بیماری کووید-۱۹ در کشور پیشگیری کرد.

در حال حاضر برمبنای اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور ۶۷.۰۹ درصد است. روند رعایت پروتکلهای بهداشتی را تا روز ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ می توانید در نمودار زیر مشاهده کنید.

کمترین و بیشترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کدام استان هاست؟

همچنین وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی به تفکیک استان های کشور از تاریخ ۲۲ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در نقشه زیر قابل مشاهده می باشد و همانطور که می بینید بالاترین میزان رعایت پروتکل ها در سه استان یزد، سمنان و زنجان با میزان رعایت ۷۵ تا ۸۱ درصد بوده و پایین ترین میزان رعایت پروتکل ها در استان های سیستان و بلوچستان، ایلام و آذربایجان غربی با میزان ۴۵ تا ۵۷ درصد بوده است.

در عین حال برمبنای اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی استان های کشور از ۲۲ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ۶۷.۰۹ درصد بوده است. در عین حال بیشترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی را با ۸۱.۳۶ درصد در زنجان و پایین ترین میزان آنرا با ۴۵.۰۴ در سیستان و بلوچستان مشاهده می نماییم.

میانگین میزان رعایت بهداشت فردی مناسب در اماکن عمومی استان های کشور طی این مدت، ۶۹.۷۹ درصد بوده است. در این شاخص نیز بیشترین میزان رعایت مربوط به استان سمنان با ۸۳.۴۳ درصد رعایت است.

همچنین میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی استان های کشور از ۲۲ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، ۶۹.۱۲ درصد بوده است. در عین حال بیشترین میزان رعایت در این شاخص مربوط به استان یزد با ۸۳.۹۲ درصد بوده و پایین ترین میزان رعایت نیز مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ۴۸.۸۳ درصد رعایت بوده است.

میانگین استفاده از ماسک در اماکن عمومی استان های کشور نیز در طول این مدت، ۶۸.۰۷ درصد بوده است که بیشترین میزان استفاده از ماسک در اماکن عمومی با ۸۴.۵۳ درصد مربوط به استان یزد است.

میانگین درصد رعایت پروتکل فاصله گذاری در اماکن عمومی استان های کشور از ۲۲ تا ۲۹ اردیبهشت ماه، ۶۷.۰۹ درصد بوده است که استان یزد با ۸۴.۰۹ بیشترین میزان رعایت و سیستان و بلوچستان با ۴۵.۰۴ پایین ترین میزان رعایت را داشته اند.

میانگین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در نانوایی ها به تفکیک دانشگاه های ۷۵.۶۵ درصد است. همین طور میانگین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در سوپرمارکت ها و خواروبارفروشی ها به تفکیک دانشگاه های علوم پزشکی کشور، ۸۴.۶۵ درصد است.

در عین حال طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، برمبنای اقدامات ناشی از تشدید بازرسی ها از تاریخ ۲۲ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰، از تعداد ۳۵۷۷۸۰۷ مراکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش، بیش از ۲۵۹۶۰۷ مورد بازرسی انجام شده است.

همچنین طی این مدت تعداد ۲۹۴۸۱ مرکز از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار گرفته و به مراجع قضایی معرفی شده اند و ۱۴۰۱ مورد از این مراکز نیز پلمب شده اند.

باید توجه کرد که به ترتیب سوپرمارکت ها و خواروبارفروشی ها، نانوایی ها، رستوران ها رتبه های اول تا سوم دریافت اخطار و معرفی به مراجع قضایی را در بین اماکن عمومی از تاریخ ۲۲ تا ۲۹ اردیبهشت ماه به خود اختصاص داده اند و پس از آن مطب ها، فروشگاه های زنجیره ای، بانک ها، ادارات و سازمان ها و… قرار دارند.

در حوزه صنایع نیز به ترتیب کارگاه ها و صنایع کوچک، صنایع تولید، نفت، گاز و انرژی و سایر، کشاورزی، دامپروری و معادن، مراکز شماره گذاری و معاینه فنی و صنایع ساخت و ساز بیشترین اخطار و معرفی به مراجع قضایی را طی مدت ۲۲ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ دریافت کرده اند.

بیشترین شکایات مردمی از نانوایی ها

میزان شکایات مردمی در بخش بهداشت سامانه ملی ۱۹۰ به شرح زیر است:

تعداد کل تماسهای پاسخ داده شده ۶۶۷۲ تماس بوده و تعداد کل شکایات ثبت شده ۱۸۱۶ شکایت بوده است. در عین حال شکایت از عدم رعایت موازین بهداشتی در محیط کار (در رابطه با ۱۹-COVID ) همچنان در بالای جدول قرار دارد. بیشترین مکان مورد گزارش برای ثبت شکایات بهداشتی نانوایی ها بوده که اکثرا به سبب عدم رعایت بهداشت دست و عدم استفاده از ماسک توسط کارکنان گزارش می شود.

همچنین ۶۰ درصد شکایات نیز از عدم رعایت موازین بهداشتی در محیط کار بوده است.

در عین حال بیشترین شکایت مردمی به میزان ۴۶ درصد از نانوایی ها، ۲۶ درصد از اماکن مسکونی، ۱۱ درصد از اغذیه فروشی های ساندویچ و پیتزا، ۹ درصد از سلف سرویس و رستوران ها و هشت درصد از بقالی ها و سوپرمارکت ها بوده است.