عامل های كلیدی در ابتلای زودهنگام به سرطان روده

به گزارش آنی غذا سرطان روده همچون بیماریهایی است که شیوع آن در بین افراد کمتر از ۵۰ سال افزوده شده است.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، تحقیقات نشان می دهد: برخی عامل های سبک زندگی از قبیل مصرف زیاد گوشت قرمز و مصرف الکل می تواند در افزایش موارد مبتلا شدن به سرطان روده نقش داشته باشد.
محققان آمریکایی می گویند: موارد مبتلا شدن به سرطان روده در افراد زیر ۵۰ سال در خیلی از کشورها رو به افزایش است اما علل این افزایش به خوبی شناسایی نشده و این مطالعه، نخستین اقدام در شناسایی این عوامل بوده که نشانه هایی را برای تشخیص افرادی که بیشتر در معرض خطر قرار دارند، در اختیار قرار می دهد.
محققان به منظور بررسی این مورد که چه عامل های سبک زندگی در بروز سرطان روده در افراد جوان نقش دارند به ارزیابی ۱۳ تحقیق پرداختند که شامل افراد کمتر و بیشتر از ۵۰ سال مبتلا به این سرطان و افراد سالم بوده است.
به قول آنها علاوه بر خوردن گوشت قرمز بیشتر و مصرف مواد الکلی، افرادی که شروع زودهنگام سرطان روده بزرگ در آنان تشخیص داده شد از داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDS) مانند آسپرین به صورت منظم مصرف نمی کردند. مصرف روزانه دُز پایینی از آسپرین می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان روده را کم کند.
همه این عوامل می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ را بعد از ۵۰ سالگی افزایش دهد. در مقابل، شاخص توده بدنی و استعمال دخانیات هرچند از عامل های خطرزا در شروع زودهنگام سرطان روده به حساب نمی آیند اما در مجموع می تواند در مبتلا شدن به این سرطان در سنین بالاتر تأثیر داشته باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مدیسن نت، همینطور محققان دریافتند افرادی که به میزان کافی از مواد غذایی سرشار از فیبر مصرف نمیکنند بیشتر احتمال دارد به سرطان روده گرفتار شوند و این خطرات میان زنان و مردان مشابه است.

منبع: