یك متخصص تغذیه عنوان كرد؛ راهكارهای مقابله با كبد چرب

آنی غذا: یك متخصص تغذیه با اشاره به عوامل مبتلاشدن به كبد چرب، به ارائه سفارش های تغذیه ای جهت جلوگیری از بروز این بیماری پرداخت.

احمدرضا درستی، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بیماری کبد چرب غیر الکلی یک بیماری رایج است که متأسفانه در ظاهر افراد معین نیست در صورتیکه چربی بالای کبد مانند هپاتیت سبب تغییر رنگ چشم ها می شود و تنها با انجام آزمایش تشخیص آن امکان پذیر است.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار نمود: بروز بیماری کبد چرب دربعضی از افراد می تواند همراه با سرگیجه، ناراحتی گوارشی باشد اما در بیشتر مواقع مانند بیماری دیابت می تواند به صورت پنهان باشد و خطرات آن همچنان برقرار باقی بماند.
وی با تاکید بر نقش کبد بعنوان یکی از اعضای اصلی بدن بیان کرد: ویتامین های محلول در چربی، اسیدهای چرب و بطور کلی هر مواد مغذی حاصل از مواد غذایی ما توسط کبد ذخیره می شوند برای مثال کبد ورزشکاران گلیکوژل مورد نیاز آنها را تامین می کند و یا در زمان روزه داری در طول ساعاتی که روزه هستیم بدن بوسیله گلوکز حاصل از کارکرد کبد سوخت و ساز مورد نیاز خودرا تامین می کند بدین سبب اگر عملکرد کبد درست نباشد فرد ضعیف می شود.
درستی عنوان کرد: در صورت مصرف کربوهیدرات کبد که مسئولیت ذخیره مواد را برعهده دارد کربوهیدرات را ذخیره می کند بدین سان چربی افزایش می یابد در چنین مواقعی کبد شبیه به پلاستیک شده و آغاز به خفه شدن می کند که در اصطلاح پزشکی به آن سیروز کبدی گفته می شود، متأسفانه در بیمارانی که در موارد حاد ابتلاء به کبد چرب هستند کبد غیرقابل برگشت است و منجر به مرگ می شود.
وی با اشاره به نقش تغذیه نامناسب در بروز کبد چرب گفت: کاهش مصرف غذاهای فوری، ارزان و پرچرب، فست فودهایی که در روغن های اکسیدشده تهیه می شوند همین طور نان ها و برنجی که با آرد سفید تهیه شده اند؛ میوه ها، لبنیات، سبزیجات و غلات سبوس دار در کنار افزایش مصرف نان های سبوس دار مانند نان جو، برنج قهوه ای (در صورت مصرف از برنج سفید آنرا به یک تا دو بار در هفته آن هم به صورت دم کرده محدود کنید) نقش بسیار مهمی در بروز کبد چرب دارد.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: کله پاچه بعنوان یکی از غذاهای بسیار مضرر برای کبد است، چونکه کبد مسئولیت ذخیره مواد مغذی را دارد، از آنجایی که کله پاچه از تری گلیسیرید بالایی برخوردارست می تواند چربی کبد را بالا ببرد. همین طور برخلاف تصور عموم در خصوص مصرف گوشت، مرغ و ماهی، باید گفت در صورت زیاده روی در مصرف هریک از این فرآورده ها پروتئین و چربی فراوانی به کبد می رسد همین طور میزان اسیداوریک در بدن بالا رفته که می تواند در مفاصل رسوب و عملکرد کلیه را نیز کم کند.
درستی در آخر اشاره کرد: مصرف سبزیجات پخته و خام مانند ریواس، کلم، کرفس، هویج، شلغم، لبو، سبزی خوردن، گوجه، کاهو، خیار؛ میوه ها به صورت دو تا سه واحد در روز برای مثال انار به همراه دانه و ورقه های نازک آن و پرتقال به همراه پوست سفید نازک آن؛ شیر و لبنیات کم چرب؛ کاهش مصرف شیرینی هایی مانند عسل، مربا، شیرینی، نوشابه، نوشیدنی های شیرین؛ خواب و فعالیت مناسب تا حد زیادی از بروز کبد چرب جلوگیری می کند.

منبع: