مدیركل دفتر كاهش خطر و بلایا وزارت بهداشت: آب شرب به صورت بطری در اختیار مردم مناطق سیل زده قرار بگیرد

به گزارش آنی غذا ایسنا/هرمزگان مشاور معاون بهداشتی وزیر بهداشت و مدیركل دفتر كاهش خطر و بلایا وزارت بهداشت و درمان و آموزشی پزشكی اظهار داشت: تأمین نیازهای بهداشتی مناطق سیل زده در اولویت كارهای نظارتی نیروهای بهداشتی است و باید در این مناطق آب شرب به صورت بطری در اختیار مردم قرار گیرد.

دكتر مطلق روز گذشته(سوم بهمن كته) به همراه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان در مسافرت به مناطق سیل زده شهرستان جاسك، در جمع خبرنگاران اضافه كرد: اقدامات خوب و موثری در حوزه تأمین سلامت در این شهرستان جهت سیل زدگان انجام شده است و جای تقدیر و تشكر دارد.

این مقام مسئول بیان نمود: پس از وقوع سیل مشكلات جدیدی پیش روی ما خودنمایی می كند ازاین رو نیاز است كه پیش از وقوع معضل راه كارهای احتمالی برنامه ریزی نماییم تا در مواقع ضرورت آمادگی لازم را داشته باشیم.

وی عنوان كرد: با كنترل توزیع آب، غذا و البسه باید هر كمپ یا چادر یك شهردار یا مسئول داشته باشد چون هرگونه ناهماهنگی و مشكلی امكان دارد ارائه خدمت را گرفتار صدمه و یا وقفه كند. هدف اصلی ما برگشتن سیل زدگان به روال عادی زندگی اولیه خود می باشد. زمانی ما موفق هستیم كه با مشاركت مردم (سپاه – بسیج و گروه های جهادی) كار صورت گیرد.

مطلق نسبت به مخاطرات و بیماری هایی كه سیل زدگان را تهدید می كند، اظهار داشت: خطر حیوان گزیدگی و مار گزیدگی سیل زدگان را تهدید می كند كه باید اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد و در مورد بیماری های پوستی در سیل زدگان باید آموزش های لازم به افراد داده شود.

وی خاطرنشان كرد: علاوه بر تمامی افراد مناطق سیل زده كه تحت پوشش خدمات بهداشتی هستند گروه های ویژه شامل سه دسته مادران باردار، كودكان زیر پنج سال و سالمندان هم تحت پوشش ویژه خدمات بهداشتی هستند، یك اولویت است.

مطلق با اشاره به اینكه واكسن هپاتیت آ برای نخستین بار در این مناطق برای گروه پرخطر توزیع شده است، اضافه كرد: توزیع و تزریق واكسن آنفلوآنزا جهت زنان آبستن پرخطر در این منطقه صورت گرفت و توزیع محیط نمونه گیری جهت تشخیص و غربالگری وبا، سرخك، آنفلوآنزا از دیگر اقدامات صورت گرفته می باشد.

وی برلزوم رعایت نكات بهداشت محیط و بخصوص تأمین نیازهای بهداشتی به خصوص توالت و حمام به صورت جداگانه (زنانه – مردانه) در مناطق سیل زده و در مراكز اقامت سیل زدگان تصریح كرد و اظهار داشت: تأمین این نیازهای بهداشتی در اولویت كارهای نظارتی نیروهای بهداشتی است و باید در مناطق سیل زده آب شرب به صورت بطری در اختیار مردم قرار گیرد.

مطلق با اشاره به توزیع سم جهت نیاز احتمالی به سم پاشی تصریح كرد: واكسن و سرم ضد هاری جهت گزش های احتمالی در منطقه توزیع شده است تا بتوانیم از خطرات احتمالی پیشگیری نماییم.

همچنین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان اظهار داشت: در حادثه سیل شهرستان جاسك ۱۴۳ روستا با جمعیت چهل و یك هزار و ۱۶۲ نفر گرفتار آبگرفتگی و خسارت شده است.

دكتر محمود حسین پور در مورد خسارت هایی كه سیل به مراكز و تجهیزات بهداشتی و درمانی وارد كرده است اظهار داشت: برپایه ارزیابی های صورت گرفته تا كنون تعداد ۲۱ خانه بهداشت گرفتار صدمه جدی شده است كه از این تعداد خانه بهداشت های سدیچ، سورگلم، گرندو، بندبست، جانوری بیشترین خسارت را متحمل شده است و ۲ مركز خدمات جامع سلامت لیردف و گابریك، ۲ پایگاه اورژانس گرفتار صدمه هایی شده است ولی با تمام خساراتی كه وارد شده است با برگزاری یك دستگاه كانكس و ۳ كمپ بهداشت و درمانی خدمات رسانی در حال انجام می باشد.

رییس مركز بهداشت استان با اشاره به ارزیابی و رصد نحوه ارائه خدمات حوزه سلامت به صدمه دیدگان سیل بیان نمود: برخی اقداماتی كه در مناطق صدمه دیده صورت گرفت شامل بیشتر از یك هزار ویزیت توسط پزشك و ماما جهت بیماران دیابتی، قلبی عروقی، فشار خونی، اعزام تیم های بهداشتی درمانی از شهرستان های معین (میناب – رودان – سیریك – مركز استان)، انتقال ۴ زن آبستن توسط بالگرد، ۳ مورد زایمان ایمن در مناطق سیل زده، توزیع ۲۸۱ قوطی شیر خشك، توزیع اقلام جلوگیری از حاملگی و داروهای مورد نیاز بیماران، برگزاری كمپ های موقت اسكان جهت عرضه خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق سیره، حاجی آباد، گرندو و سدیچ، بررسی منابع آب شرب و چاه های فاضلاب، توزیع پشه بند و واكسن، توزیع سرم مار و عقرب و واكسن های روتین به میزان كافی جهت جبران واكسن های صدمه دیده و غیرقابل مصرف و برگزاری یك دستگاه كانكس جهت ارائه خدمات بهداشت و درمان در دوراهی كروچ می باشد.

حسین پور اظهار نمود: در بازدیدهای صورت گرفته از مناطق سیل زده شهرستان جاسك هیچ گونه بیماری واگیر مشاهده نشده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی استان هرمزگان در مورد طرح فلج اطفال اعلام نمود: به دلیل هم جواری استان هرمزگان با كشورهای افغانستان و پاكستان طرح تكمیلی واكسیناسیون فلج اطفال در دو نوبت با فاصله یك ماهه اجرا می شود.

وی برای اجرای هر چه بهتر و موثرتر این طرح مهم و ملی عنوان كرد: به منظور دستیابی به پوشش صد در صدی ایمن سازی كودكان زیر پنج سال باید تمامی دستگاه ها بسیج شوند و طرح به صورت خانه به خانه و توسط تیم های سیار انجام گیرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی هرمزگان از تمامی دستگاه ها جهت انجام هر چه بهتر طرح فلج اطفال خواهان همكاری در جهت تأمین نیرو و خودرو شد.