برای مقابله با روزهای گرم سال؛ میوه هایی كه استفاده از آنها در تابستان سفارش می شود

آنی غذا: متخصصین و كارشناسان تغذیه، مصرف میوه را یكی از لزوم های اساسی برای تامین سلامت بدن و مقابله با بیماری ها عنوان می كنند. اما، در ایام گرم سال، خوردن بعضی میوه ها به شدت سفارش می شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، هوای گرم روزهای تابستان، علاوه بر كاهش آب بدن، می تواند تهدیدی برای سلامت فرد باشد در صورتیكه بدن افراد، نیازهای غذایی روزهای گرم را تأمین نكند. در این بین، خوردن برخی از میوه ها، می تواند تأمین كننده سلامت فرد در ایام گرم سال باشد. فصل تابستان، فصل گرماست، بدین سبب به سبب تعریق بیشتر، نیاز بدن به آب، املاح و ویتامین ها بیشتر می شود و میوه ها از بهترین منابع تأمین كننده این مواد مغذی هستند برای اینكه علاوه بر تأمین نیازهای بدن سبب شادابی و طراوت پوست و پیش گیری از بیماری ها می شوند.گلابیمطالعات نشان داده خوردن یك گلابی رسیده، ۲۰ درصد از نیاز روزانه به فیبر را تأمین و به كاهش چربی خون (كلسترول) كمك می نماید. در ضمن، دریافت این مقدار فیبر در تنظیم قند خون نیز مؤثر است بنا بر این سفارش می شود افراد دیابتی در برنامه غذایی شأن این میوه را بگنجانند. همچنین، بررسی ها نشان داده اند در گلابی ماده معدنی ای به نام «برن» وجود دارد كه در بهبود عملكرد مغز و انتقال پیام های عصبی در این ارگان دخالت دارد.انگورانگور از منابع پتاسیم شمرده می شود بدین سبب خوردن آن موجب كاهش فشارخون خواهد شد. از طرف دیگر، از آنجائیكه كمبود پتاسیم اختلال های حواس و افسردگی را در سنین بالا و سالمندی به وجود می آورد، به خصوص در افرادی كه میوه و سبزی های كمی مصرف می كنند، عادت به خوردن انگور می تواند كمك كننده باشد. بعلاوه، انگور از منابع تركیب هایی با خواص آنتی اكسیدانی است كه دریافت آنها از بروز سرطان هایی كه بر اثر آلودگی هوا و خوردن فرآورده های گوشتی امكان دارد به وجود بیاید، پیشگیری می كند.آلوخوردن ۱۰۰ گرم آلو ۲۰ درصد از نیاز روزانه خانم ها به آهن را برطرف می كند. بنا بر این به گیاهخواران سفارش می شود این میوه را در برنامه غذایی روزانه شأن بگنجانند تا احتمال ابتلاء به كم خونی فقر آهن در آنها كاهش پیدا كند. این میوه از منابع مناسب پتاسیم نیز شمرده می شود بنا بر این به بیماران فشارخونی پیشنهاد می شود آلو را در سبد میوه خود داشته باشند و روزانه ۲ تا ۳ عدد از این میوه را میل كنند. در ضمن، آلو از میوه هایی است كه شدت یبوست را می كاهد و كسانی كه مكرر گرفتار این مشكل گوارشی می شوند، بهتر است بیشتر آلو بخورند.هلوخوردن یك هلوی متوسط، ۸ درصد از نیاز روزانه به فیبر را تأمین می كند و دریافت آن بهبود دهنده یبوست است. این مقدار فیبر، سطح كلسترول خون را پایین می آورد و احتمال ابتلاء به بیماری های قلبی را نیز كم می كند. هلو كم خونی، خستگی و هم چنین كلسترول بالا را می كاهد. این میوه از منابع ویتامین C نیز شمرده می شود و بنا بر این سفارش می شود افرادی كه به بیماری های لثه مبتلا هستند، آنرا در برنامه غذایی روزانه شأن بگنجانند. جالب است بدانید با خوردن یك هلوی متوسط ۳۴ میلی گرم از نیاز روزانه به این ویتامین تأمین می شود.انبهخوردن یك انبه كامل كه حدود ۶۵۰ گرم وزن دارد، می تواند ۳۳ درصد از نیاز روزانه به پتاسیم را تأمین كند، بنا بر این خوردن این میوه به فشارخونی ها سفارش می شود. در ضمن، انبه از منابع بتاكاروتن است كه یكی از آنتی اكسیدان های قوی است و از بروز كم خونی و فقر آهن پیشگیری می كند. بررسی ها نشان داده خوردن این میوه به سبب داشتن بتاكاروتن فراوان و به خصوص تركیبی به نام كریپتوگزانتین، ریسك ابتلاء به سرطان رحم را هم پایین می آورد.انجیرانجیر از میوه های كلسیم دار است. بطوریكه با خوردن ۳ عدد از آن، ۲۱ درصد از نیاز بدن به این ماده معدنی تأمین می شود. انجیر فیبر فراوانی نیز دارد به این علت كسانی كه از یبوست رنج می برند، بهتر است آنرا در برنامه غذایی شأن بگنجانند.آهن نیز از دیگر موادی است كه با خوردن انجیر به بدن می رسد از ین جهت، انجیر گزینه ای مناسب برای كسانی است كه خطر كمبود كلسیم و آهن در آنها بالاست مانند گیاهخواران و سالمندانی كه در معرض پوكی استخوان هستند.آناناسبه دلیل وجود درصد بالایی از آنتی اكسیدان ها، می تواند عامل دفاعی خوبی برای مبارزه با برخی از بیماری ها باشد.آناناس میوه ای اشتها برانگیز بوده و برای افرادی كه با هضم غذا مشكل دارند، بسیار مناسب می باشد. این میوه اسید معده و نفخ را می كاهد. حتما دیده اید كه هنگامی كه به عیادت بیمار خصوصاً افرادی كه اخیرا جراحی كرده اند می روند، آناناس می برند. درباب دلیل این امر گفته می شود بروملین موجود در آناناس، موجب التیام زخم ها می شود برای اینكه جریان خون را بیشتر كرده و سبب می شود مواد مغذی سریع تر به زخم ها برسد. البته لازم به ذكر است كه بروملین در پروسه كنسروسازی و پخت از بین می رود بدین جهت آناناس تازه نسبت به كمپوت آناناس، خواص بیشتری دارد. برمبنای طب چینی، آناناس خاصیت خنك كنندگی دارد و برای درمان آفتاب سوختگی بسیار مفید می باشد.خربزهخربزه یكی از بهترین میوه های تابستانی محسوب می شود. طبیعت خربزه از نظر سردی و گرمی معتدل و تر (رطوبتی) است كه هرچه شیرین تر باشد «گرمی و تری» خربزه بیشتر است. خربزه برای تقویت اشتها مفید می باشد و دارای ویتامین های A و B و C بوده و دارای كلسیم، پتاسیم، فسفر و ضد سرطان و ضد انعقاد خون و سكته است. این میوه در درمان سل، سوختگی های روی پوست، عطش، كم خونی، بی اشتهایی، نرم كردن سینه، نقرس، سنگ كلیه، كمبود شیر مادران، خشكی پوست، نفخ و غیره مفید می باشد. همین طور خربزه چون دارای قند است اثر مفیدی در اشخاصی كه مبتلا به سل ریوی و یا كم خونی های مختلف هستند برجای می گذارد. ویتامین A موجود در آن سلول های بدن را ترمیم كرده و یكی از عوامل تجدید جوانی می شود. خربزه و طالبی سرشار از آب بوده و برای رفع عطش و تقویت اشتها مفید و مؤثر هستند.شلیلاز میوه های محبوب تابستانی است كه در خیلی از خاصیت ها مشابه با خواص هلو و خواص آلو بوده، هم خانواده با آنها می باشد و در بعضی مناطق به آن هلوی بدون كرك نیز گفته می شود. از نظر میزان مواد و عناصر مغذی نیز بسیار به هلو مشابهت داشته، ولی شلیل حاوی مواد معدنی و ویتامین های بیشتری نسبت به هلو می باشد. عناصری مثل آهن، فسفر، پتاسیم و غیره به مقدار فراوان در این میوه یافت شده و ویتامین آ و ث موجود در آن نسبت به هلو دو برابر می باشد. از خواص شلیل وجود آنتی اكسیدان های سالم و در نتیجه خاصیت ضد سرطان و تقویت سیتم ایمنی بدن می باشد. این میوه به سبب داشتن میزان فیبر گیاهی بالا برای كاهش وزن در افراد چاق بسیار مفید بوده، در پیش گیری از بروز خیلی از بیماری های مزمن نظیر دیابت، سرطان و بیماری های قلبی عروقی مؤثر است. برگ، ساقه و میوه شلیل خاصیت دارویی داشته و در طب سنتی برای درمان از آن استفاده می شود.هندوانهاین میوه آبدار كه در تابستان بسیار لذت بخش است، سرشار از مواد مغذی می باشد. هندوانه غنی از پتاسیم و ویتامین های A، C و B است. اما آنچه كه موجب رنگ قرمز هندوانه شده است، وجود لیكوپن یك آنتی اكسیدان است. مطالعات و تحقیقات مختلفی از مزایای مفید لیكوپن حكایت كرده اند. این ماده یك آنتی اكسیدان شناخته شده است كه موجب كاهش خطر سكته مغزی و همین طور كاهش فشار خون می شود. بااینكه امكان دارد هندوانه فیبر بسیار زیادی نداشته باشد، اما كالری و چربی كمی دارد و حاوی مقدار زیادی آب است.

منبع: