توصیه های غذایی برای دانش آموزان: دانش آموزان ۶ گروه هرم غذایی را روزانه مصرف كنند

آنی غذا: یك كارشناس تغذیه اظهار داشت: در آستانه ماه مهر و بازگشایی مدارس دانش آموزان باید روزانه مواد موجود در هرم غذایی همچون لبنیات، نان و غلات، سبزیجات، گوشت و حبوبات را مصرف كنند.
حسین فلاح كارشناس ارشد تغذیه دفتر بهبود تغذیه در گفت وگو با خبرنگار مهر، باتوجه به نزدیك شدن به فصل بازگشایی مدارس و تغذیه سالم برای دانش آموزان اظهار داشت: دانش آموزان در طول ایام تحصیل باید از غذاهایی استفاده كنند كه علاوه بر افزایش قدرت یادگیری، انرژی كافی داشته و ضرر نداشته باشد. فلاح مصرف مواد غذایی موجود در هرم غذایی را بهترین تغذیه برای دانش آموزان برشمرد و عنوان كرد: مواد تعیین شده در ۶ گروه هرم غذایی مناسب ترین تغذیه برای دانش آموزان به حساب می آید. چراكه این موارد با داشتن تمام مواد مورد نیاز، انرژی كافی بدن را تامین می كنند. وی با اشاره به اینكه دانش آموزان باید به مقدار كافی از این مواد استفاده كنند، توضیح داد: این گروه ها شامل نان و غلات، میوه، سبزی، لبنیات، گوشت و حبوبات است. این كارشناس تغذیه خاطرنشان كرد: مصرف تمامی این مواد برای فعالیت های مغزی و بدنی دانش آموزان ضروری بوده و قدرت یادگیری آنان را بالا می برد. فلاح گروه نان و غلات را شامل موادی همچون نان، برنج و سیب زمینی دانست و افزود: برای كودكان ۶ تا ۱۱ سال، روزانه مصرف ۶ تا ۱۱ واحد و برای دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال مصرف ۹ تا ۱۱ واحد از این گروه ضروری می باشد. هر واحد غذایی هم برابر با ۳۰ گرم و حدودا به اندازه یك كف دست است. وی درمورد میوه و سبزی هم توضیح داد: كودكان و دانش آموزان ۶ تا ۱۱ سال روزانه ۲ تا ۳ واحد و دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال، ۴ تا ۵ واحد سبزیجات از قبیل هویج، خیار و گوجه باید مصرف كنند. این متخصص تغذیه مصرف روزانه لبنیات ازجمله شیر، ماست، دوغ، پنیر و خامه را برای دانش آموزان لازم دانست و عنوان كرد: كودكان بخصوص دانش آموزان برای افزایش قدرت تمركز و رشد كافی باید گروه لبنیات را روزانه مصرف كنند. كودكان ۶ تا ۱۱ سال حدود ۲ تا ۳ واحد و دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ هم باید ۳ واحد لبنیات در روز استفاده كنند. فلاح استفاده روزانه ۱ تا ۲ واحد گوشت، مرغ، تخم مرغ و ماهی را برای افراد و دانش آموزان لازم دانست. او همینطور بر ضرورت پرهیز از مصرف بیش از اندازه گروه های چربی و قند هم تاكید نمود. فلاح: صبحانه مهم ترین وعده غذایی است این متخصص تغذیه صرف وعده صبحانه را برای دانش آموزان ضروری دانست و اظهار نمود: وعده صبحانه مهم ترین وعده غذایی به حساب می آید و برای هوشیاری كافی دانش آموزان در طول روز و حفظ سلامت جسمی و ذهنی آنان ضروری می باشد. فلاح خاطرنشان كرد: دانش آموزان تلاش كنند در وعده صبحانه از لبنیات بخصوص شیر و پنیر و سبزیجات استفاده كنند. وی درمورد مصرف میان وعده ها هم توضیح داد: بهتر است دانش آموزان در زنگ های تفریح از میان وعده های چرب و شور استفاده نكرده و بیش تر میوه ها، سبزیجات و لقمه های خانگی را میل كنند. این متخصص تغذیه اظهار داشت: دانش آموزان تلاش كنند از میان وعده هایی همچون كیك، كلوچه، بیسكوییت های كرم دار، چیپس و پفك در طول روز استفاده نكنند چراكه این مواد از چربی بالایی برخوردار بوده و برای سلامت آنان بسیار مضر است.