یك متخصص تغذیه عنوان كرد؛ نکات تغذیه ای برای زائرین اربعین

به گزارش آنی غذا، یک متخصص تغذیه، در مورد تغذیه زائرین اربعین، نکاتی را متذکر شد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، مجید حاجی فرجی عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی، با عنوان این مطلب که در راهپیمایی اربعین با حجم گسترده ای از جمعیت در شرایط آب و هوایی بسیار گرم مواجه هستیم، اظهار داشت: دو نکته در راهپیمایی اربعین باید مورد توجه زائرین قرار بگیرد. وی ادامه داد: نکته اول، جلوگیری از بیماری های واگیر است و نکته دوم، مقابله با گرمازدگی است. حاجی فرجی ضمن اشاره به گرمای ۴۵ تا ۵۰ درجه که سبب گرمازدگی می شود، اظهار داشت: گرمازدگی به دو شکل اتفاق می افتد. یعنی، فرد گرفتار بی حالی، ضعف، خستگی زیاد و…، می شود که میتوان با کارهای ابتدایی و ساده، شرایط بدنی او را به حالت عادی برگرداند. کارهایی مثل استراحت در سایه، قرار گرفتن در مقابل باد پنکه و کولر و مصرف مایعات خنک؛ که سبب می شود فرد گرمازده پس از دقایقی استراحت، امکان ادامه پیاده روی را داشته باشد. این متخصص تغذیه افزود: اگر علایم گرمازدگی شدید شد، باید او را نزد اورژانس یا درمانگاه برد. زیرا، این قبیل افراد نیازمند مراقبت های پزشکی هستند تا مبادا به کما بروند. عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی، به مسمومیت غذایی اشاره نمود و اظهار داشت: احتمال بروز مسمومیت غذایی در این قبیل تجمعات وجود دارد و امکان دارد مزاج بعضی افراد با غذاهایی که توزیع می شود، سازگاری نداشته باشد. وی ادامه داد: بهتر است افراد از غذاهای سرخ کرده و پرچرب، پرهیز کرده و در حداقل حجم، از غذاها استفاده نمایند. حاجی فرجی اظهار داشت: در هنگام مصرف میوه و سبزیجات تازه، نکات بهداشتی را رعایت کرده و پیش از خوردن، حتما میوه را شسته و ضد عفونی کنند. وی ادامه داد: آلودگی های میکروبی، سبب شیوع بیماری های گوارشی شده و سبب می شود فرد، حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت گرفتار علایم اسهال خفیف تا شدید شود. حاجی فرجی، استفاده از پودرهای ORS را برای بهبود علایم اسهال و پیشگیری از خشک شدن آب بدن، سفارش کرد.