یك دكترای تغذیه تاكید كرد؛ مصرف کنندگان وارفارین مراقب تغذیه خود باشند

به گزارش آنی غذا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: برخی مواد غذایی می توانند موجب تغییر میزان اثر وارفارین در بدن بیمار شود.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، غزاله اسلامیان، با تأکید بر اهمیت تداخلات دارویی با مواد غذایی، اضافه کرد: بیماران باید داروهای خودرا طبق دستور پزشک مصرف کرده و به تداخلات دارویی و غذایی نیز توجه داشته باشند. وی، وارفارین را یکی از داروهایی برشمرد که تداخلات غذایی مهمی دارد و بیماران باید به این مساله در رژیم غذایی خود توجه داشته باشند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد: وارفارین، یک داروی ضد انعقاد خوراکی است که بوسیله مهار ساخت شاخصهای انعقادی مانع لخته شدن خون در بیمار می شود. وی، لخته شدن طبیعی خون را یک عامل حیاتی در جلوگیری از خونریزی ذکر کرد و تصریح کرد که لخته شدن غیرطبیعی خون در داخل شریان ها و وریدها می تواند سلامت فرد را تهدید کند. بگفته اسلامیان، وارفارین بر روی لخته های به وجود آمده تأثیری ندارد و فقط مانع تشکیل لخته می شود. وی اشاره کرد: وارفارین باید تحت نظارت دقیق پزشک مصرف شود و در بعضی بیماران مصرف این دارو تا آخر عمر الزامی است. عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه با اشاره به این که برخی مواد غذایی می توانند میزان اثر وارفارین در پیکر شخص را تغییر دهند به بیماران سفارش کرد: در مصرف گریپ فروت، کرن بری (قره قاط) و انبه احتیاط کنید. وی اشاره کرد: در صورت مصرف مداوم و زیاد آب گریپ فروت، انبه، آب انبه و عصاره انبه، تأثیر وارفارین بیشتر می شود و احتمال خونریزی زیاد می شود. بگفته اسلامیان، این بیماران باید از زیاده روی در مصرف زنجبیل، سیر و زردچوبه نیز پرهیز کنند. عضو هیئت علمی دانشگاه درباب رژیم غذایی بیماران مصرف کننده وارفارین اظهار داشت: رژیم غذایی این افراد باید به شکلی باشد که ویتامین K موجود در غذای روزانه میزان ثابتی داشته باشد برای اینکه دریافت کم یا زیاد این ویتامین بر میزان اثر وارفارین تأثیر می گذارد. وی مصرف مقدار زیاد ویتامین K در رژیم غذایی را موجب غلیظ شدن خون و افزایش نیاز به وارفارین برشمرد. همین طور مقدار کم این ویتامین در غذا را موجب رقیق شدن خون و کاهش نیاز به وارفارین عنوان نمود. اسلامیان اصرار کرد که این بیماران باید در مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین K احتیاط کنند برای اینکه افراط یا عدم مصرف این مواد هیچ یک به نفع بیمار نیست. وی از مهم ترین منابع حاوی ویتامین K به سبزی های دارای برگ های پهن سبز رنگ، چای سبز، اسفناج، آویشن، پیازچه، شلغم، انواع کلم ها، مارچوبه، کاهو و روغن کانولا (کلزا) اشاره نمود. بگفته عضو هیئت علمی دانشکده علوم تغذیه، جگر، پنیر، شیر و زرده تخم مرغ نیز از دیگر مواد غذایی حاوی ویتامین K هستند. این دکترای علوم تغذیه به بیماران سفارش کرد که مواد غذایی حاوی ویتامین کا را بطور متعادل و منظم مصرف کنند برای اینکه با مصرف زیاد یا عدم مصرف این مواد در یک روز نیاز به تغییر مقدار وارفارین مصرفی خواهد بود. اسلامیان اشاره کرد: منجمد کردن مواد غذایی موجب تخریب و از میان رفتن ویتامین K می شود اما حرارت، تأثیر چندانی بر روی آن ندارد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بیماران سفارش کرد پیش از مصرف هر نوع مکمل (گیاهی یا غیرگیاهی) حتما با پزشک خود مشورت کنند. وی ادامه داد: به سبب تداخل وارفارین با داروهایی چون جینسینگ و جینکوبیلوبا حتما در صورت تجویز با پزشک معالج خود مشورت کنید؛ برای اینکه این مکمل ها دارای فعالیت ضد انعقادی هستند و موجب افزایش اثر و احتمال خونریزی می شود. اسلامیان با اشاره به شباهت کوانزیم Q10 از نظر ساختمانی به ویتامین K اظهار داشت: این ماده نیز ممکنست بر لخته شدن خون اثر بگذارد بدین سبب مصرف این دارو همراه با وارفارین باید تحت نظر پزشک و با مشورت انجام گیرد. وی سفارش کرد بیماران به برچسب مولتی ویتامین مینرال هایی که حاوی جینسینگ و کوآنزیم Q10 هستند توجه نمایند.

منبع: