متخصص تغذیه عنوان كرد؛ صبحانه چی بخوریم

آنی غذا: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباب صبحانه و تغذیه سالم به گفت و گو پرداخت.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، گلبن سهراب، در برنامه ضربان شبکه سلامت سیما، اظهار داشت: بااینکه مصرف نوشیدنی ها و مواد غذایی شیرین انتخاب های محبوب افراد برای صبحانه به شمار می روند، مصرف زیاد از حد این مواد غذایی در وعده صبحانه، می تواند چالش هایی برای سلامت فیزیکی و روانی افراد بوجود آورد. وی افزود: وقتی افراد نوشیدنی ها و یا مواد غذایی شیرین مانند: مربا و عسل را در مقادیر بالا مصرف می کنند، ترشح انسولین در خون به شدت افزایش میابد و بدنبال آن، افت سریع قند خون اتفاق می افتد که موجب افزایش اشتها و گرسنگی می شود. عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی اضافه کرد: مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین در وعده صبحانه می تواند موجب تغییرات خلقی منفی و اختلالات تمرکز در طول روز شود، بدین سبب با جایگزین کردن کربوهیدرات های پیچیده مانند نان سبوسدار به همراه تخم مرغ یا پنیر بجای مواد غذایی شیرین، می توان از افت و خیز ناگهانی قند خون در طول روز جلوگیری کرد. وی اشاره کرد: بااینکه اثرات منفی مصرف مواد غذایی شیرین در وعده صبحانه ثابت شده است ولی پزشکان هیچ گاه خودداری کامل از این نوع مواد غذایی را سفارش نمی کنند و اضافه کرد: مطالعات علمی، افراد را مجاز به تامین ۱۰ درصد از انرژی روزانه خود بوسیله مواد غذایی شیرین می دانند. سهراب اضافه کرد: با آنکه مصرف مواد غذایی شیرین با آزاد ساختن سروتونین در مغز و ایجاد احساس آرامش در فرد همراه خواهد بود، سفارش کرد: مصرف بیش از اندازه اینگونه مواد در طولانی مدت، از عوامل ایجاد افسردگی در افراد شمرده می شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در پاسخ به این پرسش که یک وعده صبحانه کامل و سالم شامل چه مواد غذایی است، اظهار داشت: نخستین ماده غذایی مهم پروتئین است که یکی از بهترین منابع آن، تخم مرغ است، ماده مهم بعدی فیبر است. گلبن سفارش کرد: سبزیجات در یک صبحانه سالم حضور پر رنگی داشته باشند. وی همین طور از نان های فیبردار به عنوان بهترین نوع نان مصرفی نام برد و اشاره کرد: یک رژیم غذایی سالم باید روزانه شامل ۴ واحد میوه (هر واحد ۱۰۰ گرم) باشد، تا املاح و ویتامین های لازم بدن تامین شود. همین طور اضافه کرد: کره بادام زمینی به سبب نداشتن مقادیر بالای نمک، و داشتن اسیدهای چرب مهم، جایگزین بسیار مناسبی بجای پنیر در وعده صبحانه شمرده می شود، خصوصاً اگر همراه با نان سبوس دار مصرف شود. گلبن در مورد تأثیر بخشی و ایمنی رژیم های غذایی نوین، اضافه کرد: به خاطر حمایت مقالات علمی از این رژیم ها، استفاده از این روش ها در جامعه بالا رفته است. یکی از انواع این رژیم ها، رژیم ۱۶ ساعته است، که در این ۱۶ ساعت تنها ماده غذایی مجاز جهت استفاده فرد، مایعات بدون کالری است. سهراب افزود: تعدادی از مخاطبین اصلی این رژیم ها عبارتند از مبتلایان به سرطان که درحال شیمی درمانی هستند و می خواهند اثرات مطلوب تری از درمان خود ببینند و حتی در افرادی که در کم کردن وزن با مشکل روبرو شده اند و نمی توانند از وزن خود بکاهند. این متخصص تغذیه اضافه کرد: اینطور رژیم ها ذاتاً موقتی هستند و نمی توان از آنها به عنوان شیوه زندگی استفاده نمود. سهراب اظهار داشت: روش های نوین فستینگ برای کودکان و نوجوانان در سن رشد و مبتلایان به دیابت اکیداً سفارش نمی گردد.