وزارت بهداشت اعلام كرد؛ تغذیه مبتلایان به آنفلوانزا چگونه باشد

آنی غذا: بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، بهترین راه پیش گیری از آنفلوانزا شسستن مرتب دست ها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام نمود: با شروع فصل سرما شیوع بیماریهای ویروسی شایع می شود که شناخته شده ترین آن آنفلوانزا است که متأسفانه در کشور ما هم با شروع فصل پاییز این بیماری بصورت اپیدمی در گروههای سنی مختلف به ویژه کودکان درآمده است. بهترین راه پیش گیری از آنفلوانزا شسستن مرتب دست ها، پوشیدن لباس گرم و استفاده از ماسک در اماکن عمومی است. اگر گرفتار این بیماری شدید برای بهبودی هرچه سریع تر این بیماری استراحت، خواب و تغذیه نقش بسیار مهمی دارد که در صورت رعایت سفارش های تغذیه ای می توانید سریع تر این بیماری را پشت سر بگذارید. زیاد آب بخورید به سبب تعریق و تب، بدن با کم آبی مواجهه می شود که این امر می تواند بهبودی را به تعویق بیندازد. بدین سبب در این دوران مایعات همچون آب ولرم، دمنوش زنجبیل و آویشن، آب ولرم با عسل و لیموترش و آبمیوه ها طبیعی همچون آب سیب، آب پرتقال و لیمو شیرین و آب هویج مصرف کنید. البته توجه کنید اگر گرفتار پرفشاری خون هستید از دمنوش زنجبیل خودداری کنید. خوردن غذای مقوی بهترین غذاها در این شرایط سوپ به ویژه سوپ مرغ و گوشت است. سوپ مرغ بطور سنتی به عنوان یک غذای مناسب در هنگام بیماری در نظر گرفته می شود. آب سوپ منبع خوبی از مایعات و الکترولیت ها برای جلوگیری از هیدراتاسیون است. مرغ پروتئین و روی بدن شما را تامین می کند. همین طور دارای ویتامین A به سبب وجود هویج و ویتامین C به سبب وجود کرفس و پیاز و است. سفارش می شود از لیموی تازه یا نارنج به مقدار کم هم در سوپ خود استفاده کنید. مصرف ویتامین A و C میوه و سبزیجات منبع غنی ویتامین C و A است. این ویتامین یک ماده مغذی برای تقویت سیستم ایمنی خصوصاً در هنگام بیماری است. لیمو شیرین، پرتقال، شلغم، کدو حلوایی و لبو را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید. در این دوران از مصرف الکل و نوشیدنی ها ی حاوی کافئین مثل قهوه و نسکافه و نوشابه پرهیز کنید. این نوع نوشیدنی ها دیورتیک بوده و منجر به کم آبی بدن شما شده و می تواند شرایط شما را بدتر کند و دوره نقاهت بیماری را بالا برند. خوردن صبحانه و مصرف پروتئین به سبب تضعیف سیستم ایمنی باید مواد پروتئینی بمنظور تقویت سیستم ایمنی مصرف کنید. تخم مرغ آبپز، عدسی و پنیر با مغزیجاتی مثل بادام، گردو انتخاب های خوبی برای این وعده هستند. اگر اشتها ندارید که سه وعد غذایی را میل کنید حتما تعداد وعده های غذایی را زیاد بطورمثال به ۶ تا ۷ وعده ولی با حجم کم مصرف کنید. عسل را فراموش نکنید عسل به سبب وجود آنتی باکتریال های طبیعی می تواند یک ماده غذایی مناسب برای این دوران شما باشد. اگر گرفتار سرفه هستید از مصرف شیر، ادویه ها و غذاهای صنعتی و کنسروی خودداری کنید. مکمل ویتامین D مصرف کنید دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام نمود: ویتامین دی نقش مهمی در کاهش التهاب در بدن دارد. بهتر است در زمان شروع بیماری یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنید. به یاد داشته باشید همه افراد بالای ۱۲ سال باید ماهانه یک پرل ۵۰ هزار واحدی ویتامین دی مصرف کنند. همین طور از مکمل روی استفاده کنید. مکمل روی منجر به کاهش التهاب و تسریع بهبودی می شود پس سفارش می شود روزانه تا بهبودی کامل یک عدد مکمل روی مصرف کنید.

منبع: