محققان چینی می گویند؛ خوردن تخم مرغ باعث تقویت سلامت قلب می شود

محققان نشان داده اند که چگونه مصرف متعادل تخم مرغ می تواند میزان متابولیت های سالم برای قلب را در خون افزایش دهد.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، یافته ها نشان میدهد که خوردن یک عدد تخم مرغ در روز امکان دارد به کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی کمک نماید.
تخم مرغ منبع غنی از کلسترول غذایی است، اما حاوی انواع مواد مغذی ضروری هم است. شواهد متناقضی در مورد این که آیا مصرف تخم مرغ برای سلامت قلب مفید می باشد یا مضر، وجود دارد.
نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ شامل تقریباً نیم میلیون بزرگسال در چین، نشان داد افرادی که روزانه تخم مرغ می خورند (حدود یک تخم مرغ در روز) نسبت به افرادی که کمتر تخم مرغ می خورند، به صورت قابل توجهی کمتر در معرض خطر ابتلاء به بیماری قلبی و سکته هستند.
اکنون، برای درک بهتر این رابطه، محققان این کار یک مطالعه انجام داده اند که چگونه مصرف تخم مرغ بر نشانگرهای سلامت قلب و عروق در خون تاثیر می گذارد.
«لانگ پان»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پکن چین، می گوید: «مطالعات کمی به نقش متابولیسم کلسترول پلاسما در ارتباط بین مصرف تخم مرغ و خطر بیماریهای قلبی عروقی پرداخته اند، ازاین رو ما می خواستیم به رفع این شکاف کمک نماییم.»
تجزیه و تحلیل آنها نشان داد افرادی که مقدار متوسط تخم مرغ می خوردند دارای سطوح بالاتر پروتئینی به نام آپولیپوپروتئین A۱ در خون خود بودند که یک واحد سازنده از کلسترول خوب HDL است. این افراد بخصوص مولکول های HDL بزرگ تری در خون خود داشتند که به پاکسازی کلسترول از رگ های خونی کمک می نماید و در نتیجه از انسدادهایی که می تواند منجر به حملات قلبی و سکته شود، محافظت می نماید.
محققان همینطور ۱۴ متابولیت را شناسایی نمودند که با بیماری قلبی مرتبط هستند. آنها دریافتند شرکت کنندگانی که تخم مرغ کمتری می خوردند، در مقایسه با افرادی که تخم مرغ می خوردند، سطوح پایین تری از متابولیت های مفید و سطوح بالاتری از متابولیت های مضر در خونشان داشتند.
به گفته محققان، مطالعات بیشتری برای تأیید نقش علّی متابولیت های لیپید در ارتباط بین مصرف تخم مرغ و خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی مورد نیاز است.
خبرگزاری مهر را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

منبع: