سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی ایران؛ امنیت غذایی مردم تحت تأثیر پاندمی کووید ۱۹ قرار گرفت

به گزارش آنی غذا سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، نسبت به تهدید امنیت غذایی مردم در پاندمی کووید ۱۹ اخطار داد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، سید محمد طباطبایی اظهار داشت: امنیت غذایی به مفهوم دسترسی همه افراد یک جامعه به غذای کافی و سالم برای داشتن زندگی سالم و فعال همیشه از اهم دغدغه های دولت ها بوده است که عوامل گوناگون اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی برآن موثر است. وی ادامه داد: یکی دیگر از عوامل اثر گذار بر این امر شرایط اقلیمی، کم آبی و به تبع آن بروز خشکسالی است که برای برقراری امنیت غذایی در این دوران، باید شیوه تهیه، تولید و مصرف مواد غذایی را به سمت برنامه های غذایی پایدار سوق داد. طباطبایی افزود: برنامه های غذایی پایدار، برنامه هایی هستند که با کمترین، اثرات زیست محیطی به تحقق امنیت غذا و تغذیه کمک و زندگی سالم را برای نسل های حاضر و آینده فراهم می آورد. وی ادامه داد: برنامه های غذایی پایدار از نظر فرهنگی قابل قبول، از نظر اقتصادی منصفانه و مقرون به صرفه، قابل دسترس برای همه و حافظ و مراقب تنوع زیستی و اکوسیستم هستند که برای تامین امنیت غذایی و اجرای برنامه غذایی پایدار نیاز به مشارکت و مداخلات همه جانبه ای همه سازمان ها و ارگان های دخیل در این امر است. سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن عنوان نمودن این مطلب که غذایی که انتخاب و مصرف می نماییم نه فقط بر سلامتی ما و سیاره ما، بلکه در نحوه عملکرد سیستم های کشاورزی و غذایی موثر است، اظهار داشت: تبعات اقتصادی ناشی از همه گیری کووید ۱۹ بر امنیت غذایی و وضعیت تغذیه خانوارها و به تبع آن بر سلامتی افراد تاثیر گذار بوده است و ایجاد سیستم های پایدار کشاورزی و غذایی با سیاستگذاری و توجه جدی به اصلاح در سیستم های کشاورزی- غذایی ضروری می باشد.

منبع: