مطالعات نشان می دهد؛ رژیم غذایی فرآوری شده با خطر مبتلا شدن به دیابت مرتبط می باشد

به گزارش آنی غذا رژیم های غذایی فرآوری شده باعث افزایش بروز بیماری های با مشخصه عفونت مزمن درجه پایین و التهاب نظیر دیابت می شود.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، به قول محققان دانشگاه ایالتی جورجیا، رژیم های غذایی فرآوری شده که فیبر کمی دارند، امکان دارد در ابتدا میزان ابتلاء به بیماریهای عفونی ناشی از مواد غذایی مانند عفونت های E. coli را کاهش دهند، اما همینطور امکان دارد بروز بیماری هایی را که با عفونت مزمن درجه پایین و التهاب مانند دیابت مشخص می شوند، بالا برند.
در این مطالعه، تاثیر چگونگی تغییر از رژیم غذایی مبتنی بر غلات به رژیم غذایی بسیار فرآوری شده و پرچرب به سبک غربی بر عفونت با پاتوژن Citrobacter rodentium، بر روی موش ها بررسی گردید.
میکروبیوم های روده، میکروارگانیسم هایی که در روده زندگی می کنند، فواید زیادی همچون محافظت از میزبان در مقابل عفونت توسط عوامل بیماری زای باکتریایی را دارند. این میکروارگانیسم ها تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی بخصوص رژیم غذایی قرار دارند و تا حد زیادی به کربوهیدرات های پیچیده مانند فیبر متکی هستند.
رژیم غذایی به سبک غربی که حاوی مقادیر زیادی غذای فرآوری شده، گوشت قرمز، لبنیات پرچرب، غذاهای پر قند و غذاهای از پیش بسته بندی شده است، فاقد فیبر هستند که برای پشتیبانی از میکروبیوم های روده لازم است. اعتقاد بر این است که تغییر در عادات غذایی، بخصوص کمبود فیبر، در افزایش شیوع بیماریهای التهابی مزمن مانند بیماری التهابی روده، سندرم متابولیک و سرطان نقش دارند.
محققان نتیجه گرفتند که رژیم غذایی به سبک غربی تعداد باکتری های روده را می کاهد و سبب دخالت میکروبیوم ها در روده می شود، که به صورت بالقوه بر آمادگی سیستم ایمنی بدن و دفاع بدن در مقابل باکتری های بیماری زا تاثیر می گذارد.
دکتر «اندرو گوویرتز»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «ما مشاهده کردیم که تغذیه موش ها با یک رژیم غذایی غربی، به جای غذای استاندارد جوندگان، پویایی عفونت سیتروباکتر را تغییر داد و با کاهش تکثیر و التهاب اولیه همراه بود که جای تعجب داشت. با این وجود، موش هایی که رژیم غذایی غربی داشتند اغلب به عفونت مداوم مبتلا شدند که با التهاب درجه پایین و مقاومت به انسولین همراه می باشد.»

منبع: