توقف آزمایش و تولید واكسن استرالیایی كرونا

آنی غذا: بعد از آن که بعضی از داوطلبان شرکت کننده در آزمایش واکسن کرونای بومی استرالیا، نتایج کاذب مبتلاشدن به اچ آی وی را نشان دادند این کشور آزمایشات واکسن کووید ۱۹ را رها کرد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، این واکسن که از طرف دانشگاه کوئینزلند و شرکت بیوتکنولوژی سی اس ال در حال تولید بود، یکی از چهار نامزد اصلی دولت استرالیا برای تدارک واکسن کرونا بود.
طبق اطلاعیه ای که دولت استرالیا منتشر کرد، شواهد جمع آوری شده از آزمایش های بالینی مرحله یک در دانشگاه کوئینزلند ایمنی واکسن را نشان میدهد. این یافته ها همین طور حاکی از این است که این واکسن یک واکنش ایمنی قوی در مقابل کرونا به وجود می آورد.
اما این بیانیه اضافه می کند که بعنوان قسمتی از طراحی واکسن، پژوهشگران این دانشگاه پروتئینی را از ویروس اچ ای وی موسوم به گلیکوپروتئین ۴۱ برای ایجاد «گیره مولکولی» و نگهداری ویروس مصنوعی واکسن مورد استفاده قرار دادند.
گرچه پژوهشگران دانشگاه تأیید کرده اند که این قطعه پروتئین هیچ خطری برای سلامتی افرادی که واکسن را دریافت کرده اند، ندارد، اما آنها یک پاسخ آنتی بادی جزیی را در بین شرکت کنندگان در آزمایش شناسایی کرده اند. از ین جهت، این می تواند با آزمایش های غربالگری اچ آی وی که به دنبال همین آنتی بادی است، تداخل کند و منجر به نتیجه مثبت کاذب شود.
بر طبق این بیانیه، این تأثیر بر غربالگری اچ آی وی در کنار دسترسی به سایر نامزدهای واکسن کرونا، موجب تصمیم دولت استرالیا در خصوص رها کردن این پروژه شده است.
پل یانگ، استاد دانشگاه کوئینزلند اظهار داشت: بااینکه این تصمیم سختی است، اما نیاز فوری به واکسن باید اولویت همه باشد.
سی اس ال برای تولید ۵۱ میلیون دوز واکسن دانشگاه کویینزلند قرارداد بسته بود. با متوقف شدن این پروژه، این شرکت داروسازی حالا منابع خودرا به تولید ۲۰ میلیون دوز اضافی از واکسن تولید شده از طرف دانشگاه آکسفورد و آسترازنکا تخصیص خواهد داد.
به گزارش ایندیپندنت، استرالیا همچون کشورهایی است که سریع تر از سایر کشورها بیماری همه گیر را در کنترل درآورده است. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، تا حالا ۲۷ هزار و ۹۹۳ مورد مبتلاشدن به کرونا و ۹۰۸ مورد مرگ ومیر بر اثر کرونا در استرالیا ثبت شده است.

منبع: