رئیس انجمن تغذیه ایران تاكید كرد؛ تغذیه دوران حاملگی چگونه باشد

به گزارش آنی غذا سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای كشور، اظهار داشت: رژیم غذایی در دوران حاملگی مانند برنامه غذایی در حالت عادی است و تفاوت آن در میزان پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذی است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، جلال الدین میرزای رزاز، در مورد رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری، تصریح کرد: خانم های آبستن به علت وضعیت خاص خود بهتر است تحت نظر متخصص تغذیه، رژیم غذایی ویژه ای را دنبال کنند. وی ادامه داد: در مادران آبستن طی سه ماهه اول احتیاج به انرژی افزایش نمی یابد اما در سه ماهه دوم و سوم به ترتیب۳۵۰، ۴۵۰ کیلو کالری افزایش می یابد. این کالری باید از یک رژیم متعادل شامل لبنیات، غلات کامل، پروتئین های حیوانی و گیاهی، میوه و سبزیجات تازه حاصل شود. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، افزود: برای رعایت رژیم غذایی سالم به زنان آبستن سفارش می شود نیمی از بشقاب خویش را با میوه و سبزیجات، یک چهارم آنرا با غلات سبوس دار و یک چهارم آنرا با منابع پروتئینی بدون چربی و همینطور لبنیات پر کرده و در کنار آن از لبنیات کم چرب استفاده کنند. رزاز درباره مصرف لبنیات و میوه ها و سبزیجات در دوران حاملگی اظهار داشت: متخصصان تغذیه برای مصرف لبنیات کم چرب در این دوران روزانه ۳ تا ۴ واحد شیر، ماست و پنیر سفارش می کنند که سرشار از کلسیم و پروتئین است. همینطور زنان آبستن باید توجه خاصی بر مصرف میوه ها و سبزیجات داشته باشند چون که سرشار از آنتی اکسیدان ها، فیبرها و ویتامین ها هستند. وی با اشاره به اینکه مصرف غلات کامل انرژی لازم را در رژیم غذایی دوران حاملگی تأمین می کند، اضافه کرد: حداقل نیمی از نیاز کربوهیدرات یک زن آبستن از راه غلات کامل مانند: جودوسر، ماکارونی، نان سبوس دار باید داشته باشد و همینطور در دوران بارداری، پروتئین بیشتری نسبت به پیش از حاملگی موردنیاز است. پروتئین برای رشد مناسب بافت های جنین همچون مغز ضروری می باشد. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، منابع پروتئین در دوران حاملگی را شامل گوشت، مرغ، تخم مرغ، حبوبات و لبنیات دانست. رزاز در ادامه خوردن غذاهای با فیبر بالا، چربی، نمک و مصرف مایعات را موارد اثرگذار در رژیم غذایی حاملگی دانست و اظهار داشت: فیبر بخشی از میوه ها، سبزی ها و دانه های خوراکی بخصوص حبوبات و غلات است که در بدن انسان هضم نمی گردد. غذاهای پر فیبر به سیر شدن کمک می نماید و باعث مصرف کمتر در غذا و چربی شود. فیبر با حجیم کردن مدفوع سبب خروج راحت و سریع مدفوع شده و به این طریق از بروز یبوست جلوگیری می کند. وی خاطرنشان کرد: مواد غذایی پرچرب مانند غذاهای سرخ کرده، چربی اشباع و محصولات حاوی اسید چرب ترانس در دسته غذاهای ناسالم قرار می گیرند. مصرف اسید چرب ضروری مانند امگا ۳ اهمیت زیادی دارد. بعضی از مواد غذایی دارای اسید چرب سالم مانند آجیل، گرد، آووکادو، بذر کتان، ماهی چرب و روغن زیتون می شوند. این مواد غذایی معرفی شده نوع صحیحی از چربی را برای رشد مغز جنین تأمین می کنند. رئیس انجمن تغذیه ایران در مورد مصرف نمک و مایعات در دوران حاملگی اظهارداشت: خوردن نمک و غذای شور هم باید در تعادل حفظ شود. مصرف بیش از اندازه نمک می تواند برای مادران آبستن مضر باشد و همینطور مصرف مایعات که بخش مهمی از تغذیه حاملگی است، سفارش می شود که علاوه بر مایعات موجود در سوپ ها و نوشیدنی ها، می توانید با نوشیدن روزانه ۸ لیوان آب، مایعات به میزان کافی دریافت کنید. رزاز به محدودیت غذایی در دوران حاملگی اشاره نمود و اظهار داشت: محدود کردن مصرف کافئین و شیرین کننده های مصنوعی، گوشت ها و غذاهای دریایی خام، ماهی های دریایی با جیوه بالا، گوشت های فرآوری شده و لبنیات غیر پاستوریزه در دوران حاملگی به سلامت جنین کمک می نماید.

منبع: