معاون وزیر بهداشت؛ سرانه مصرف لبنیات در ایران ناامید كننده است

آنی غذا: معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: سرانه مصرف مواد لبنی در كشور بسیار پایین و نگران كننده است، در حالیكه مصرف لبنیات در پیشگیری از خیلی از بیماری ها موثر است.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، علیرضا رئیسی در همایش غذای سالم، لبنیات سالم كه روز دوشنبه در مركز بین المللی همایش های رازی برگزار شد، تصریح كرد: اگر در كشوری سرانه مصرف لبنیات بالا باشد بطور قطع آن كشور در سایر شاخص ها هم در جایگاه مناسبی قرار گرفته است. وی با اشاره به رتبه اول فنلاند در مصرف مواد لبنی در جهان، تصریح كرد: میزان مصرف سرانه سالانه لبنیات هر فرد در فنلاند، ۳۶۵ كیلوگرم است اما در ایران، مصرف سرانه لبنیات ناامید كننده و كمتر از یك لیوان در روز است یعنی مصرف سرانه لبنیات روزانه در ایران حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ گرم و در سال حدود ۶۶ كیلوگرم است. معاون وزیر بهداشت، مصرف لبنیات را در پیشگیری از خیلی از بیماری ها مانند بیماری های دهان و دندان، پوكی استخوان، كوتاهی قد و سرطان های دستگاه گوارش موثر دانست و افزود: اگر مصرف سرانه لبنیات از كودكی آغاز و تا سالمندی ادامه داشته باشد، زندگی پربار، مولد و سالم می گردد و از كار افتادگی به تاخیر خواهد افتاد. رئیسی تصریح كرد: سرانه مصرف لبنیات در كشورهای مختلف، ارتباط مستقیمی با وضعیت اقتصادی و GDP دارد و قیمت تمام شده لبنیات در سطح عرضه و توزیع باید به گونه ای باشد كه مردم به راحتی به آن دسترسی داشته باشند. وی تصریح كرد: برای نخستین بار در كشور، دستورالعمل فنی و بهداشتی لبنیات به كمك صنف تهیه شد كه تولید و توزیع مواد لبنی در كشور ساماندهی شد و هدف آن، كنترل مواد لبنی در سطح تولید، عرضه و توزیع و رعایت بهداشت كاركنان درگیر با تولید این مواد است. رئیسی با اشاره به فعالیت ۹ هزار واحد صنفی و ۱۲۰ هزار نفر در حوزه لبنیات، از ارزیابی و پایش این صنف در سال قبل توسط بهداشت محیط اطلاع داد و اظهار داشت: علاوه بر این واحدهای صنفی، تولید و عرضه لبنیات به روش سنتی هم در كشور رایج است كه می توانیم دو راهبرد در مورد آنها داشته باشیم یكی اینكه به آنها بگوییم تولید نكنید و واحدهای آنها را تعطیل نماییم و دیگر اینكه تولید كنند اما تحت نظارت و كنترل صنف، وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكی باشد. معاون بهداشت وزارت بهداشت، ضمن تقدیر از اصناف و نیروی انتظامی به علت كمك در نظارت به اصناف مختلف، اظهار داشت: اصناف، با جدیت، واحدهای تولیدی كه تحت نظارت نیستند را تحت كنترل قرار دهند چون عرضه لبنیات ناسالم برای مردم، بسیار مضر و بیماری زا است.