برای اولین بار در كشور انجام شد؛ کاشت الکترود عمقی مغز برای درمان سندروم لی در بیمار ۲۳ ساله

آنی غذا: برای اولین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به سندرم لی (اختلالی نورولوژیکی) بود، برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.
به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره ی وضعیت کلی این خانم ۲۳ ساله، اظهار داشت: بیمار خانمی ۲۳ ساله است که به سبب مبتلاشدن به “سندرم لی” و مشخصا عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام ها که با درمان های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش رجوع کرد و پس از بررسی کاندیدای جراحی شد.
وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، اضافه کرد: پس از بررسی های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش های عمقی مغز این بیمار کار گذاشته شود.
بگفته زالی، در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می شود.
استاد تمام و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره ی سندرم لی توضیحاتی داد و اظهار داشت: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.
وی ادامه داد: انواع بیماریها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی همچون عوارض مبتلایان به سندرم لی است.
زالی با اشاره به این که اولین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، اظهار داشت: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در میان مبتلایان برخوردارست.
وی تصریح کرد: نخستین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری ۱۸ ساله انجام شد.

منبع: