محققان می گویند؛ تاثیر امگا۳ در کاهش نرخ مرگ ناشی از بیماری کشنده ریه

آنی غذا: بگفته پژوهشگران، رژیم غذایی مملو از اسیدهای چرب اُمگا ۳ موجود در آجیل و ماهی های چرب ممکنست به کُند کردن پیشرفت فیبروز ریوی کمک نماید.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، فیبروز ریوی یک بیماری بالقوه کُشنده است که در آن بافت ریه به مرور زمان زخم و سخت می شود. این بیماری که بیشتر با سیگار کشیدن مرتبط می باشد، عملکرد ریه را مختل می کند بطوریکه بیماران گرفتار تنگی نفس، ضعف و ناتوانی می شوند.
محققان این مطالعه، سلامت ۳۰۰ بیمار مبتلا به بیماری بینابینی ریه- دسته ای از بیماریهای تنفسی که شامل فیبروز ریوی است- را ردیابی کردند. بیشتر آنها فیبروز ریوی “ایدیوپاتیک” داشتند (به این مدلول که علت دقیق بیماری ناشناخته است) و بیشتر آنها مرد بودند (مردان بیشتر مستعد ابتلاء به این بیماری هستند).
آزمایش خون برای سنجش میزان دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ در رژیم غذایی هر بیمار گرفته شد.
دکتر «جان کیم»، متخصص ریه و مراقبت های ویژه از دانشگاه ویرجینیا اظهار داشت: «ما دریافتیم سطوح اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتر پیش بینی کننده نتایج بالینی بهتر در فیبروز ریوی است.»
به طور خاص، افرادی که سطوح بالاتری از این ماده مغذی را داشتند، ریه های شأن بهتر می توانستند دی اکسید کربن و اکسیژن را مبادله کنند- فرآیندی که جهت زندگی ضرورت دارد. این مطالعه نشان داد که آنها همین طور بهتر می توانستند بدون نیاز به پیوند ریه زنده بمانند.
هنوز معین نیست که امگا ۳ چگونه این مزیت را فراهم می آورد یا این که آیا مصرف بیشتر این مواد مغذی موجود در غذا یا مکمل ها به بیماران کمک می نماید.
مطالعات دیگر نشان داده اند که اسیدهای چرب می توانند نتایج را برای افرادی که با بیماری قلبی، لخته شدن خون و حتی برخی سرطان ها مبارزه می کنند، بهبود بخشد.
کیم اظهار داشت: «در مورد فیبروز ریوی، ما به تحقیقات بیشتری نیاز داریم تا مشخص نماییم که آیا اسیدهای چرب امگا ۳ خاصی وجود دارد که ممکنست مفید باشند و اگر چنین است، مکانیسم های اساسی آنها چیست.»

منبع: