غذاهای زمستانی سالم و انرژی زا برای کودکان

به گزارش آنی غذا، فصل زمستان سبزیجات مخصوص به خویش را دارد که مصرف این سبزیجات به علت میزان بالای مواد مغذی برای همه افراد همچون کودکان سفارش می شود.

به گزارش آنی غذا به نقل از ایسنا، وقتی دما کاسته می شود و ساعات روشنایی روز کوتاه تر می شود، سطح انرژی می تواند کاهش پیدا کند. ازاین رو امکان دارد کودکان در ماه های سرد و زمستان فعالیت کمتری داشته باشند. بر همین مبنا هم تمرکز روی تغذیه مناسب در این فصل از سال خیلی مهم است. تغییرات در خلق و خو، کاهش انرژی، تمرکز، اشتها و خواب، در این فصل غیرمعمول نیستند، اما درعین حال می توانند نشانه های یک بیماری زمینه ای جدی تر هم باشند.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در فصول سرد انتخاب های غذایی سالم می تواند به سلامت روان کودک شما کمک نماید. غذاهای زیر را در نظر بگیرید تا به کودکان تان کمک نماید در زمستان سالم و شاد باشند.

ماهی: اسیدهای آمینه مانند تریپتوفان، تیروزین و گلوتامین که بلوک های سازنده پروتئین در ماهی سالمون و سایر منابع پروتئینی هستند، انتقال دهنده های عصبی را تولید می کنند که به تنظیم خلق و خو کمک می کنند. شواهد موجود، مصرف ماهی را با خطر کمتر افسردگی مرتبط می داند. ماهی و بخصوص ماهی سالمون مملو از اسیدهای چرب امگا ۳ است که برخی مطالعات نشان داده است که به مدیریت افسردگی کمک می نماید. ماهی یک منبع عالی پروتئین برای سلامت قلب هم به حساب می آید. بعضی از بچه ها ماهی کبابی یا گریل شده می خورند. در این موارد تلاش کنید از طعم دهنده و سس هایی که دوست دارند استفاده کنید یا ماهی را به قطعات کوچک برش دهید و کباب همراه با سبزیجات درست کنید.

مرکبات: مرکبات مملو از ویتامین C هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. آنها همینطور فیبر غذایی را فراهم می کنند. کودکان معمولاً این میوه ها را دوست دارند. چونکه معمولاً بدون دانه هستند، پوست کندن آنها آسان و خوردن آن سرگرم کننده است. ازاین رو برای میان وعده های مدرسه عالی هستند.

کدو حلوایی: کدو حلوایی از کاروتنوئیدها که پیش ساز ویتامین A است، سرشار است. نشان داده شده مصرف آن برای سلامت قلب و ایمنی بدن مفید می باشد و در عین حال سلامت پوست را تقویت می کند. همینطور منبع خوبی از فیبر غذایی است که به ثابت نگه داشتن سطح قند خون کمک می نماید. اغلب انواع کدو حلوایی زمستانه به صورت طبیعی شیرین هستند.

گل کلم: این عضو از خانواده سبزیجات به علت محتوای فیتوکمیکال بالا و پتانسیل آن جهت کمک به جلوگیری از سرطان و التهاب مورد توجه قرار گرفته است. گل کلم به تنهایی خوشمزه است، اما به سادگی با طعم های دیگر ترکیب می شود. سرشار از ویتامین C و منبع خوبی از ویتامین K برای سیستم ایمنی سالم و استخوان های سالم می باشد، اما این همه ماجرا نیست. گل کلم همینطور منبع خوبی از فولات، یک ویتامین B مهم برای رشد و نمو بوده و غنی از فیبر غذایی است.

منبع: