آنی غذا: مکمل های روغن ماهی اغلب برای محافظت در مقابل بیماری های مزمن استفاده می شوند اما تحقیقات جدید نشان داده است که توانایی آنها در کاهش خطر سرطان روده بزرگ ممکنست به یک ژن واحد بستگی داشته باشد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، دانشمندان دانشگاه میشیگان و مرکز سرطان دانشگاه تگزاس دریافتند که ژن ۱۵- لیپوکسیژناز -۱ (ALOX۱۵) برای اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در روغن ماهی (EPA و DHA) برای مبارزه با سرطان روده بزرگ خیلی مهم است.
این مطالعه نشان داد که بدون ALOX۱۵، روغن ماهی می تواند خطر ابتلاء به تومورهای روده بزرگ را در موش ها افزایش دهد.
«عماد شوریقی»، محقق ارشد و استاد پزشکی داخلی در مرکز سرطان روگل دانشگاه میشیگان، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «همه مکمل های روغن ماهی یکسان نیستند.»
همچنین مهمست که بپرسیم آیا فردی که این مکمل را مصرف می کند، آنزیم های موردنیاز برای متابولیزه کردن این محصولات را برای ممانعت از التهاب مزمن و متعاقباً ایجاد سرطان دارد یا خیر.
محققان موش هایی را که با رژیم غذایی روغن ماهی تغذیه می شدند با موش هایی که رژیم غذایی کنترل داشتند، مقایسه کردند. در کمال تعجب، روغن ماهی سبب افزایش تومورهای روده بزرگ در موش هایی شد که در معرض مواد شیمیایی قرار داشتند که سبب التهاب و سرعت بخشیدن به تشکیل تومور می شدند.
محققان توضیح دادند که دلیل این امر این است که اسیدهای چرب امگا ۳ برای تجزیه شدن احتیاج به ALOX۱۵ دارند تا به مولکول های ضد التهابی به نام resolvins تبدیل شوند. التهاب مزمن عامل اصلی سرطان است.
این مطالعه نشان داد:
• موش هایی که ALOX۱۵ نداشتند، با مصرف روغن ماهی، تومورهای روده بزرگ بیشتری در آنها به وجود آمد.
• به نظر می رسید EPA بهتر از DHA عمل می کند و تومورهای کمتری در موش های تغذیه شده با EPA مشاهده شد.
در حالی که نتایج مطالعات حیوانی اغلب در انسان ها متفاوت می باشد، اما این یافته ها نشان میدهد که روغن ماهی امکان دارد از تمامی به صورت یکسان محافظت نکند، به ویژه افرادی که ALOX۱۵ ندارند.
تیم تحقیقاتی درحال کار بر روی داروهایی است که می توانند حضور ALOX۱۵ را در سلول های سرطانی بالا برند و مکمل های EPA و DHA را در مبارزه با سرطان مؤثرتر کنند.
در حال حاضر، کارشناسان به بیماران سفارش می کنند پیش از مصرف روغن ماهی با پزشک خود مشورت کنند.

