اسماعیل زاده عنوان كرد؛ هشدارهای نمکی را جدی بگیرید

آنی غذا: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، خواهان توجه مردم به هشدارهای وزارت بهداشت درباب عارضه های خطرناک نمک شد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، درباب مصرف نمک دریا و نمک های تصفیه نشده ای که امروزه در بازار رواج زیادی پیدا کرده است، اظهار داشت: نمک دریا نمکی تصفیه نشده است که دارای انواع ناخالصی ها همچون فلزات سنگین مانند، جیوه، آرسنیک و کادمیوم است که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است. وی با اشاره به اینکه نمک دریا علاوه برداشتن ناخالصی ها، دارای میزان کم یُد و یا حتی فاقد یُد است که نیاز روزانه به یُد را تامین نمی کند، تصریح کرد: این که گفته می شود نمک دریا می تواند املاح دیگر مانند منیزیم و کلسیم را تامین کند، درست نیست، برای اینکه بدن برای تامین املاح موردنیاز به منابع غنی تر نیاز دارد و این املاح را می توان از سایر منابع غذایی دریافت کرد. اسماعیل زاده اضافه کرد: محتوایی که به صورت گسترده در حوزه نمک دریا در فضای مجازی و یا توسط تعدادی از افراد به نام طب سنتی، تبلیغ می شود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت که متولی سلامت مردم کشور است، بوده و طبعاً افراد سودجویی که اهتمام در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه فقط سلامت مردم کشور را به خطر انداخته، بلکه سبب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی و خیلی از نتایج زیانبار بهداشتی خواهند بود. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اشاره کرد: بدیهی است در صورتی نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استانداردهای موجود، حاوی یُد کافی، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشد. وی اظهار داشت: هم اکنون نمک هایی به عنوان نمک دریای تصفیه شده یُد دار در بازار موجود است، افرادی که تمایل به مصرف این نوع نمک دارند، باید نمکی را انتخاب کنند که حتما کلمات تصفیه شده و یُددار و پروانه ساخت و علامت استاندارد بر روی بسته بندی آنها درج شده باشد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مصرف نمک زیاد منجر به سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون می شود، اظهار داشت: بیشتر مطالعات نشان می دهند که میانگین مصرف نمک در هر جمعیت با مرگ و میر در اثر سرطان معده ارتباط نزدیکی دارد. تأثیر بالقوه مصرف زیاد نمک در سرطان زایی معده این است که مصرف نمک زیاد در رژیم غذایی به تغییر ویسکوزیته مخاطی که از معده محافظت می کند، منجر می شود و می تواند زمینه ساز لطمه اپیتلیومی باشد که در نهایت منجر به زخم معده و سرطان معده شود. اسماعیل زاده افزود: از آنجا که مصرف نمک با عفونت هلیکوباکتر پیلوری (H پیلوری) مرتبط می باشد، ممکنست این دو عامل برای ترویج سرطان معده همکاری و فرد را مستعد ابتلاء به سرطان معده کنند. بدین سبب در مصرف نمک زیاده روی نکنید. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همین طور تصریح کرد: مصرف نمک بیش از نیاز روزانه که ۳ تا ۵ گرم از کل مواد غذایی روزانه است، می تواند زمینه ساز پوکی استخوان باشد، به این صورت که مصرف نمک موجب افزایش دفع کلسیم بوسیله ادرار می شود و می تواند فرد را مستعد پوکی استخوان کند. وی اظهار داشت: از جانب دیگر مصرف نمک زیاد موجب افزایش فشار خون می شود و می تواند در دراز مدت منجر به سکته قلبی و مغزی در فرد شود؛ پس به یاد داشته باشید که در مصرف نمک تعادل را رعایت کنید تا یک عمر با سلامت زندگی کنید.

منبع: