یافته محققان ایتالیایی؛ محصولات لبنی نقش حفاظتی در مقابل دیابت نوع۲ دارند

به گزارش آنی غذا، نتایج یک تحقیق جدید، مصرف محصولات لبنی را با کاهش خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ و مصرف گوشت های قرمز و فرآوری شده را با خطر بالاتر مبتلا شدن به این بیماری مرتبط دانست.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز، دیابت نوع ۲، شایع ترین شکل دیابت، زمانی ایجاد می شود که بدن در مقابل انسولین ساخته شده توسط پانکراس (لوزالمعده) مقاوم شود یا زمانی که پانکراس انسولین کافی تولید نمی نماید. انسولین هورمونی است که سطح گلوکز خون را تنظیم می کند.
در یک مطالعه جدید، محققان دانشگاه ناپل فدریکو در ایتالیا، شواهدی را جمع آوری کردند که نشان داده است برخی غذاها می توانند خطر ابتلاء به دیابت نوع۲ را کاهش دهند.
دستورالعمل های غذایی فعلی برای جلوگیری از دیابت نوع ۲، مصرف محدود بیشتر محصولات حیوانی را سفارش می کند.
با این حال، مطالعات نشان می دهد که بعضی از محصولات حیوانی امکان دارد برای کاهش خطر دیابت نوع۲ فواید سلامتی داشته باشند.
دیابت نوع ۲ یکی از دلایل اصلی مرگ و میر ناشی از رژیم غذایی در سرتاسر جهان است.
دکتر «آنالیزا جیوسو»، عضو تیم تحقیق، اظهار داشت: «یادگیری بیشتر در مورد این که چگونه اجزای مختلف رژیم غذایی سبب افزایش یا کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ می شود، کلید جلوگیری از دیابت است.»
برای این منظور، محققان ۱۳ متاآنالیز موجود را در مورد این که کدام غذاها با افزایش ریسک دیابت نوع۲ مرتبط هستند، بررسی کردند.
بررسی ها نشان داد مصرف روزانه ۱۰۰ گرم گوشت با ۲۰ درصد خطر بیشتر ابتلاء به دیابت نوع۲ همراه می باشد.
مصرف ۵۰ گرم گوشت های فرآوری شده، مانند بیکن و سوسیس، امکان دارد در افزایش ۳۰ درصدی خطر ابتلاء به دیابت نوع۲ نقش داشته باشند.
به گفته جیوسو، «گوشت، بخصوص گوشت های قرمز و فرآوری شده، منبع اسیدهای چرب اشباع، کلسترول، و آهن هِم [مشتق شده از حیوان] است که در تحریک التهاب مزمن و اختلال در حساسیت به انسولین نقش دارند.»
جیوسو همینطور توضیح داد: «سدیم، نیترات و نیتریت های موجود در گوشت های فرآوری شده امکان دارد نه تنها به سلول های پانکراس تولیدکننده انسولین صدمه بزنند، بلکه سبب استرس اکسایشی و اختلال عملکرد عروقی شوند که به نوبه خود، حساسیت سلول ها به انسولین را کاهش می دهند».
از سوی دیگر، ۵۰ گرم گوشت سفید، که شامل مرغ و بوقلمون می شود، تنها با ۴ درصد بیشتر خطر ابتلاء به دیابت نوع۲ مرتبط می باشد.
این تیم تحقیق دریافت که غذاهای لبنی امکان دارد در مقابل دیابت نوع۲ نفش محافظتی داشته باشند یا تأثیری در شروع آن نداشته باشند.
مصرف ۲۰۰ گرم (تقریباً ۱ فنجان) شیر با ۱۰ درصد کاهش و ۱۰۰ گرم ماست با کاهش ۶ درصدی خطر ابتلاء به دیابت نوع۲ مرتبط بود.
یک فنجان لبنیات پرچرب و لبنیات کم چرب هر کدام به ترتیب با ۵% و ۳% کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع۲ مرتبط بودند.
از نظر تغذیه ای، محصولات لبنی منبعی از مواد مغذی، ویتامین ها و سایر اجزا یعنی کلسیم، پروتئین ها، پپتیدها و غیره، با اثرات مفید بالقوه بر متابولیسم گلوکز هستند. بعنوان مثال، پروتئین آب پنیر موجود در شیر تاثیر شناخته شده ای بر تعدیل افزایش سطح گلوکز خون پس از غذا و همینطور بر کنترل اشتها و وزن بدن دارد.

منبع: