محققان توصیه می كنند؛ تغذیه سالم در دوران حاملگی ریسک تولد نوزاد کم وزن را می کاهد

به گزارش آنی غذا به قول محققان، رژیم غذایی سالم می تواند احتمال محدودیت رشد جنین و فشار خون بالا در دوران حاملگی را کم کند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، تحقیقات نشان داد افرادی که رژیم غذایی دارای رتبه بالایی از لحاظ شاخص تغذیه سالم در حاملگی داشتند، ۶۷ درصد با احتمال کمتر برای تجربه محدودیت رشد جنین و ۵۴ درصد با احتمال کمتر داشتن فشار خون بالا در دوران حاملگی مواجه بودند.
دکتر «شیائو یو وانگ»، نویسنده این مطالعه و پزشک مقیم دانشگاه واشنگتن، در اینباره می گوید: «ما می دانیم که تغذیه و غذایی که می خوریم تاثیر قابل توجهی بر نتایج سلامتی دارد. شاخص تغذیه سالم همینطور عوامل خطر را نشان داده است که بیمار می تواند آنها را تغییر دهد تا به ایجاد حاملگی سالم و نتیجه بهتر حاملگی کمک نماید.»
محققان رژیم غذایی ۷۶۲ نفر را در سه ماهه سوم حاملگی یا در عرض ۳ ماه بعد از زایمان بررسی کردند. از شرکت کنندگان خواسته شد که یک پرسشنامه رژیم غذایی را تکمیل کنند.
سپس محققان رژیم های غذایی را با استفاده از شاخص تغذیه سالم وزارت کشاورزی ارزیابی کردند. این شاخص یک رژیم غذایی را بر مبنای میزان سالم بودن آن بین ۱ تا ۱۰۰ رتبه بندی می کند.
هر چه نمره این شاخص بالاتر باشد، رژیم غذایی سالم تر است. افرادی که نمره ۷۰ یا بالاتر داشتند، با میزان کمتر محدودیت رشد جنین روبرو بودند.
به گفته محققان: «رشد درون رحم یکی از مهم ترین پیشرفت هایی است که در زندگی یک فرد اتفاق می افتد و اساسا می تواند تأثیرات بلندمدتی بر سلامت فرد داشته باشد».
محققان تاکید می کنند رژیم غذایی یک زن آبستن متفاوت از رژیم غذایی زنان غیرباردار است. رژیم غذایی آنها دارای کالری بالاتری [به طور متوسط ۳۰۰ کالری بیشتر در روز]، پروتئین، اسید فولیک، کلسیم، آهن، روی و ویتامین D است. افزایش احتیاج به کالری و مواد مغذی بیشتر به یک وعده اضافی گوشت، لبنیات و حداقل ۵ وعده میوه و سبزیجات تبدیل می شود.