محققان مجدداً تاكید می كنند؛ گوشت قرمز به قلب صدمه می رساند

نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که در دوستداران گوشت قرمز امکان دارد خطر مبتلا شدن به بیماری قلبی از راه زنجیره ای از رویدادهایی که در روده رخ می دهد افزایش یابد.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، خیلی از مطالعات طی سال ها رژیم های غذایی حاوی گوشت های قرمز و فرآوری شده را با افزایش ریسک بیماری قلبی و سکته مرتبط دانسته اند. با این وجود، این نوع شواهد ثابت نمی کند که اگر مشکل گوشت قرمز است، دلیل آن چیست.
یافته های جدید علل زیادی در مورد چرایی این مورد عرضه می کنند.
محققان دریافتند که برخی باکتری های خاص روده، که در مصرف کنندگان گوشت قرمز فراوان تر است، در تبدیل یک ماده مغذی غذایی به نام “کارنیتین” به یک ماده شیمیایی معروف به TMAO که به افزایش لخته شدن خون و گرفتگی عروق کمک می نماید، نقش دارند.
مطالعه جدید، یکی از جدید ترین مواردی است که به بررسی رابطه بین رژیم غذایی، میکروبیوم روده و سلامت انسان پرداخته است.
«میکروبیوم» به مجموعه وسیعی از باکتری ها و سایر میکروب ها اطلاق می شود که به صورت طبیعی در بدن انسان، بخصوص روده زندگی می کنند. تحقیقات در سالهای اخیر نشان داده است این میکروب های روده نه تنها در هضم غذا، بلکه در دفاع از سیستم ایمنی، عملکرد مغز و سلامت سیستم قلبی عروقی نقشی حیاتی دارند.
دکتر «استنلی هازن»، یکی از نویسندگان این مطالعه و مدیر مرکز میکروبیوم و سلامت انسانی کلینیک کلیولند، اظهار داشت: «ثابت شده است افرادی که رژیم های غذایی سرشار از گوشت قرمز دارند، معمولا نسبت به افرادی که گوشت قرمز کمی مصرف می کنند، در معرض خطر ابتلاء به بیماری های قلبی و سکته هستند.»
مظنون قدیمی محققان در این حوزه، چربی اشباع بود که تقریباً منحصراً در محصولات حیوانی یافت می شد. چربی اشباع شده می تواند کلسترول بد LDL را افزایش دهد که به بروز بیماری های قلبی عروقی منجر می شود.
اما به قول هازن، «تحقیقات نشان داده است که هر گونه اثرات نامطلوب چربی اشباع شده برای توضیح خطرات بیش از اندازه بیماری قلبی در رابطه با مصرف زیاد گوشت قرمز کافی نیست. باید مکانیسم های دیگری هم وجود داشته باشد.»
به گفته محققان، تغییر رژیم غذایی سبب تغییر محیطی می شود که میکروب های روده را تغذیه می کند.

منبع: