مطالعات نشان می دهد؛ ویتامین K برای سلامت قلب مفید می باشد

تحقیقات جدید نشان داده است افرادی که از رژیم غذایی غنی از ویتامین K استفاده می نمایند، ۳۴ درصد کمتر در معرض بیماری های قلبی عروقی در رابطه با تصلب شرایین هستند.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، محققان دانشگاه نیوادیت کووان آمریکا داده های بیشتر از ۵۰ هزار نفر را که در مطالعه رژیم غذایی، سرطان و سلامت دانمارک در یک دوره ۲۳ ساله شرکت کرده بودند مورد بررسی قرار دادند.
آنها بررسی کردند آیا افرادی که غذاهای حاوی ویتامین K بیشتری مصرف می کنند، کمتر در معرض بیماری های قلبی عروقی در رابطه با تصلب شرایین (تجمع پلاک در شریان ها) هستند.
دو نوع ویتامین K در غذاهایی که می خوریم وجود دارد: ویتامین K۱ که به طور عمده در سبزیجات پهن برگ سبز و روغن های گیاهی وجود دارد و ویتامین K۲ که در گوشت، تخم مرغ و غذاهای تخمیر شده مانند پنیر وجود دارد.
این مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین میزان دریافت ویتامین K۱ را داشتند ۲۱ درصد کمتر در معرض بیماری های قلبی عروقی در رابطه با تصلب شرایین قرار گرفتند.
در مورد دریافت کنندگان ویتامین K۲، خطر بستری شدن در بیمارستان ۱۴ درصد کمتر بود.
این ریسک پایین تر برای همه انواع بیماری های قلبی در رابطه با تصلب شرائین، بخصوص برای بیماری عروق محیطی به میزان ۳۴ درصد مشاهده شد.
دکتر «نیکولا بوندونو»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «یافته ها نشان داده است که مصرف بیشتر ویتامین K امکان دارد برای محافظت در مقابل تصلب شرایین و بیماری های قلبی عروقی متعاقب آن مهم باشد.»
وی در ادامه می افزاید: «اگرچه تحقیقات بیشتری برای درک کامل این فرایند مورد نیاز است، اما ما معتقدیم که ویتامین K از تجمع کلسیم در شریان های اصلی بدن محافظت می کند.»

منبع: