یك متخصص تغذیه عنوان كرد؛ محصولات لبنی منبع دریافت ویتامین D نیستند

آنی غذا: یک متخصص تغذیه با اشاره به اینکه میزان کلسیم در لبنیات بالا است، به ارائه نکاتی درباره مصرف مواد لبنی پرداخت.
احمدرضا درستی، در گفتگو با خبرنگار مهر، درباب اهمیت مصرف لبنیات و میزان کلیسم موجود در آنها، اظهار داشت: مصرف لبنیات از نظر چند ماده مغذی همچون کلسیم، فسفر ویتامین B، پروتئین های با ارزش، چربی و ویتامین A اهمیت فراوانی دارند اما مقادیر بسیار کمی از ویتامین های D، K و E در لبنیات موجود است بدین سبب نمی توان لبنیات را بعنوان منبع دریافت ویتامین D در نظر گرفت. وی با اشاره به اینکه منبع ویتامینD غذاهای دریایی هستند، اظهار نمود: اگر بخواهیم منبعی را برای دریافت این ویتامین نام ببریم می توانیم به زرده تخم مرغ، درصد کمی از لبنیات، مکمل های دارویی و یا نور آفتاب اشاره نماییم برای مثال مصرف سه لیوان شیر و ماست در روز می تواند نیاز بدن را نسبت به دریافت کلسیم به خوبی پاسخ دهد اما درصد کمتری از ویتامین D بدن را تامین می کنند. درستی افزود: بطور کلی لبنیات از درصد بالایی از کلسیم بهره مندند که برای استخوان سازی بسیار مناسب هستند. همین طور چربی لبنیات ۵/‏۳‬ درصد است که مانع از جذب کلسیم نمی گردد اما افرادی با اضافه وزن بالا و در سنین بالاتر باید از لبنیات کم چرب که جذب بیشتری دارند، استفاده نمایند. وی گفت: دریافت کلسیم به همراه ویتامین D می تواند در استخوان سازی، استواری استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان کمک نماید و باور اینکه کلسیم همان ویتامینD است اشتباه است چونکه منبع جذب این دو کاملاً با یکدیگر متفاوت اند و در کنار هم می توانند نقش مهمی را در موارد ذکر شده ایفا کنند. درستی در پاسخ به این پرسش که آیا چربی لبنیات مضر است یا مفید، عنوان کرد: چربی لبنیات در مقابل چربی های دیگر سالم ترند، همین طور لبنیات دارای اسیدهای چربی هستند که به آسانی هضم شده و کلسترول را بالا نمی برند پس اگر فردی اضافه وزن ندارد می تواند لبنیات را در حد متعادل و مناسب مصرف کند؛ کودکان نیز برای مصرف لبنیات محدودیتی ندارند اما مصرف لبنیات کم چرب به رشد آنان کمک شایانی خواهدنمود.

منبع: