مهر گزارش می دهد؛ سبزیجاتی كه طعم فاضلاب می دهند، تهدید بیماری های میكروبی جدی است

آنی غذا: مصرف سبزیجاتی كه با آب های آلوده و فاضلاب آبیاری می شوند، می تواند منجر به بروز بیماری های خطرناكی همچون اسهال و استفراغ و تب روده شود كه تهدید جدی برای سلامت افراد تلقی می گردد.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، بررسی ها نشان داده است كه یكی از طریق های انتقال بیماری ها، با استفاده از مصرف مواد غذایی و محصولات كشاورزی است كه با استفاده از آب های آلوده و فاضلاب، تهیه شده اند. بطوریكه شایع ترین بیماری ناشی از مصرف سبزیجات و صیفی جات آبیاری شده با فاضلاب، اسهال و استفراغ و تب روده است. عباس پاپی زاده عضو كمیسیون كشاورزی مجلس، با عنوان این مطلب كه بخشی از مزارع جنوب تهران و استان البرز با فاضلاب خام و خطرناك آبیاری می شود، اظهار داشت: ۱۵۰۰ هكتار از مزارع كشاورزی كشور با فاضلاب آبیاری می گردد. وی، بازچرخانی فاضلاب را راهكاری مهم برای مقابله با بحران آبی و استفاده از آن در كشاورزی برای پیشگیری از آبیاری مزارع با فاضلاب دانست و اضافه كرد: بارها به سازمان حفاظت محیط زیست تذكر داده و از سازمان بازرسی خواهان ورود به این مورد شدیم اما متاسفانه این معضل رفع نشده و نظارت دقیقی بر نحوه آبیاری مزارع صورت نمی گیرد. پاپی زاده با انتقاد از برخی اظهارات در خصوص اینكه خشكسالی و كمبود منابع آب در روی آوردن كشاورزان به استفاده از فاضلاب برای آبیاری موثر بوده است، افزود: باید با تشدید نظارت ها از فعالیت مزارعی كه با فاضلاب آبیاری می شوند جلوگیری كرد زیرا سلامت مردم در معرض تهدید قرار می گیرد. عضو كمیسیون كشاورزی مجلس، بر لزوم ورود جدی تمامی دستگاه های نظارتی همچون سازمان غذا و دارو، استاندارد، بازرسی قوه قضائیه به مبحث آبیاری مزارع با فاضلاب تصریح كرد و اظهار داشت: صحت و سقم آبیاری مزارع جنوب با فاضلاب باید بررسی و اطلاع رسانی شود زیرا این مورد با سلامت مردم سر و كار دارد. دكتر ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشكان متخصص داخلی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، به عوارض مصرف این نوع سبزیجات و صیفی جات كه با آب های آلوده آبیاری شده اند، اشاره نمود و اظهار داشت: در فاضلاب و آب های آلوده، میكروب های مقاوم به درمان وجود دارد كه سبب بیماری زایی می گردد. همینطور وجود تخم انگل در این قبیل محصولات كشاورزی، می تواند خطراتی برای سلامت افراد مصرف كننده این محصولات به همراه داشته باشد. وی ادامه داد: وقتی تخم انگل به همراه سبزی و صیفی جات وارد بدن می شود، تبدیل به انگل شده و در نقاط مختلف بدن رشد می كند كه می تواند مشكلات عدیده ای برای فرد به همراه بیاورد. خسرونیا، خوردن سبزیجات آبیاری شده با فاضلاب و آب های آلوده توسط دام ها را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: متاسفانه این دام ها هم با خوردن این نوع سبزیجات، بیمار می شوند كه مشكلاتی به همراه دارد. وی با عنوان این مطلب كه ما عادت داریم سبزیجات و صیفی جات را نشسته در یخچال قرار دهیم، اضافه كرد: این وضعیت، می تواند منجر به انتقال بیماری شود. ضمن اینكه با همان دست هایی كه با سبزیجات آلوده تماس داشته اند، سایر مواد خوراكی و غذایی را آلوده می نماییم. خسرونیا، افزایش ناگهانی موارد مبتلا شدن به اسهال و استفراغ در شهرها را ناشی از مصرف سبزیجات و صیفی جات آلوده عنوان نمود و اظهار داشت: متاسفانه وقتی موارد این قبیل بیماری ها زیاد می شود، عنوان می كنند كه علت ویروسی است، در حالیكه علت بروز آن میكروب است. وی افزود: هندوانه ای كه نشسته قاچ می نماییم، می تواند منشا انتقال آلودگی باشد. چون پوست این میوه بر روی زمین آلوده قرار داشته كه حاوی میكروب های زیادی هستند. رئیس جامعه پزشكان متخصص داخلی ایران، به مردم سفارش كرد كه اولا در هنگام تهیه سبزی و صیفی جات مطمئن شوند كه با آب آلوده و فاضلاب به عمل نیامده اند و اگر مطمئن نیستند، حتما آنها را ضدعفونی كنند. خسرونیا با عنوان این مطلب كه وجود تخم انگل بر روی محصولات كشاورزی همچون سبزیجات و كاهو، منشا انتقال آلودگی به بدن شده و منجر به ناراحتی روده ای می شود، اضافه كرد: اسهال و استفراغ و تب روده، همچون بیماری های شایع ناشی از مصرف سبزیجات و صیفی جات آلوده است. وی تصریح كرد: مصرف مداوم این قبیل سبزیجات و صیفی جات آلوده، سبب می گردد كه بدن به آنتی بیوتیك ها مقاوم شده و در نتیجه، بیماری مزمن شود.