به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، بررسی وضعیت بیماری های غیرواگیر، نشان داده است که از شیوع بالایی در کشورمان برخوردار می باشند. بیماری هایی همچون دیابت، بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها و…، که مدام سیر صعودی دارند. در این میان، بعضی از بیماری های غیرواگیر، ارتباط مستقیم با نوع تغذیه ای دارند که ما گرفتار آن هستیم. مثلاً، گرایش بسمت مصرف خوراکیهای شیرین و قندی، که می تواند خطر ابتلاء به دیابت را افزایش دهد. البته با گرفتار شدن به بیماری دیابت، گرفتار بیماری های دیگری همچون بیماری های قلب و عروق، کلیوی، سرطان ها و…، خواهیم شد. با مروری بر آمارها و گزارش های رسمی وزارت بهداشت و انجمن های پزشکی، متوجه این حقیقت تلخ می شویم که سرعت ابتلاء به دیابت در کشور، سبب شده ۹ میلیون ایرانی گرفتار این بیماری شوند. نکته نگران کننده تر در بحث دیابت، کاهش سن ابتلاء است که به دوران کودکی هم رسیده است. آزاده امینیان فر، متخصص تغذیه و رژیم درمانی، نسبت به مصرف بالای شکر و مواد غذایی قندی در جامعه ایرانی اخطار داد و اظهار داشت: سرانه مصرف شکر در ایران حدود ۲۸ تا ۲۹ کیلوگرم در سال برای هر نفر است که بیشتر از ۵۰ درصد بالاتر از متوسط جهانی و بیشتر از دو برابر حد سفارش شده سازمان جهانی بهداشت است. وی ادامه داد: بخش عمده این شکر از راه نوشیدنی های شیرین، شیرینی ها، کیک ها، بیسکویت ها و سایر محصولات صنعتی وارد بدن می شود و مصرف بیش از اندازه آن با مشکلاتی مانند چاقی شکمی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع ۲، سندرم تخمدان پلی کیستیک، اختلالات چربی خون و بیماری های قلبی و عروقی ارتباط مستقیم دارد. امینیان فر خاطرنشان کرد: شکر پنهان موجود در بعضی لبنیات طعم دار، آب میوه های صنعتی، غلات صبحانه و غذاهای فرآوری شده هم باید مورد توجه قرار گیرد و به جای آب میوه های صنعتی، مصرف میوه کامل برای بهره مندی از فیبر و کنترل بهتر قندخون سفارش می شود. وی به راهکارهای کاهش مصرف شکر اشاره نمود و اظهار داشت: کاهش تدریجی مصرف قند و شیرینی جات، جایگزینی نوشیدنی های شیرین با آب، توجه به برچسب های مواد غذایی، استفاده از فیبرهای طبیعی و خرید هوشمندانه می تواند تمایل به مصرف مواد شیرین را کم کند. امینیان فر اضافه کرد: استفاده محدود از شیرین کننده های مصنوعی یا گیاهی مشکل جدی برای سلامت ایجاد نمی کند، اما با عنایت به ضررهای احتمالی در صورت استفاده طولانی مدت کم کم کم شود.
منبع: anighaza.ir

