به گزارش آنی غذا، شلیل، میوه ای خوش طعم و بدون پرز، سرشار از فیبر، پتاسیم و ویتامین های آ و ث است که مصرف روزانه اش می تواند به بهبود عملکرد قلب، تقویت بینایی، کاستن استرس و ارتقاء سیستم ایمنی بدن کمک نماید.
به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، شلیل بعنوان نوعی از میوه هلو است که هر دوی این میوه ها می توانند در یک درخت رشد کنند. شلیل با هلو متفاوت می باشد. به دلیل پرزهایی که بر روی پوست هلو است. بر خلاف هلو، پوست شلیل بدون پرز است و این به دلیل جهش ژنتیکی است. شلیل در رنگ های مختلفی مانند نارنجی، قرمز، زرد و حتی سفید هم یافت می شود و رنگ شلیل با عنایت به نداشتن پرز، از رنگ هلو واضح تر است و مملو از مواد مغذی مانند فیبر و آنتی اکسیدان است؛ شلیل منبع عالی از بتا کاروتن، پتاسیم، ویتامین ث و مواد مغذی دیگر است که برای بدن مفید هستند.
جلوگیری از سرطان
شلیل حاوی مقداری ویتامین ث و آ است که مانند آنتی اکسیدان عمل می کنند. آنتی اکسیدان موجود در شلیل می تواند از بدن در مقابل اثرات رادیکال آزاد که منجر به صدمه DNA می شود، محافظت کنند. همانطور که می دانید صدمه دیدن DNA یکی از عوامل ایجاد کننده سرطان است و مطالعات نشان دادند که آنتی اکسیدان های شلیل در مبارزه با سرطان های دهان و رحم مؤثر هستند.
شلیل برای بهبود گوارش سالم
فیبر در رژیم غذایی جهت سالم نگه داشتن گوارش سالم بسیار ضروری می باشد. مصرف فیبر می تواند روند سیستم گوارش را بهبود دهد. شلیل برای شما مقداری فیبر غذایی فراهم می آورد که به سلامتی سیستم گوارشی شما کمک می نماید.
شلیل برای التیام یبوست
یبوست مشکل رایجی است که در دستگاه گوارشی اتفاق می افتد. شلیل حاوی فیبر است که می تواند روده را نرم و به آن حرکت توده ای اضافه کند. این اقدام هم چنین به حرکات روده بزرگ کمک می نماید که می تواند فرایند دفع را آسان کند. همینطور ویتامین ث موجود در شلیل نه تنها پوست شما را محکم و جوان نگاه می دارد، بلکه می تواند التیام زخم ها را تسریع و تولید سلول های جدید، بخصوص در پوست را افزایش دهد.
شلیل برای حفظ سلامتی قلب
فوایدی که شلیل برای سلامتی شما بهمراه دارد، می تواند بهترین میوه از این لحاظ بر روی زمین باشد. شلیل حاوی مقدار زیادی پتاسیم و فیبر است. این دو ماده در سالم نگه داشتن قلب مهم هستند. پتاسیم می تواند سطح تپش قلب را در دامنه معمولی نگه دارد و از سویی فیبر هم احتمال ایجاد لخته در رگ های خونی را می کاهد.
شلیل برای کاهش فشار خون
پتاسیم یک ماده معدنی است که سطح PH و فشار خون را در حد نرمالی نگه می دارد. فقدان پتاسیم می تواند سبب افزایش فشار خون شود که این می تواند برای اشخاصی که از فشار خون بالای مزمن رنج می برند، خطرناک باشد. شلیل همینطور منبع عالی پتاسیم است که می تواند به کاهش فشار خون در بدن کمک نماید.
شلیل برای کاستن استرس و اضطراب
آبمیوه شلیل می تواند انتخاب خوشمزه ای برای مصرف در روز گرم باشد، اما مصرف شلیل می تواند به درمان استرس کمک نماید. شلیل حاوی مقداری منیزیم است که می تواند اعصاب را را راحت و شما را از استرس خلاص کند.
شلیل برای درمان ناراحتی معده
اگر شما ناراحتی های معده مانند گرفتگی، حالت تهوع، درد معده، نفخ و غیره را تجربه می کنید. این به آن معناست که بدن شما فاقد فیبر است یا چیزی می خورید که اشتباه است. شلیل حاوی فیبری است که می تواند ناراحتی معده را التیام ببخشد که بدین سان احساس راحتی بیشتری می کنید.
شلیل برای ارتقاء سیستم ایمنی
ویتامین ث و سایر ترکیبات زیستی در شلیل می توانند عملکرد سیستم ایمنی را ارتقا دهند و از سلول های ایمنی مقابله کننده با بیماری ها حمایت کنند. نه تنها با مصرف روزانه یک عدد سیب، بلکه با مصرف روزانه یک عدد شلیل هم می توانید از دکتر رفتن به دور باشید. شلیل حاوی مقداری روی است که می تواند تولید آنتی بادی را افزایش دهد که این مواد برای درمان عفونت های بدن مفید می باشد.
شلیل برای بهبود سلامتی بینایی
شلیل حاوی ویتامین آ و بتا کاروتن است که در رنگ زرد متمایل به قرمز شلیل قابل دیدن است. شلیل مقدار زیادی ویتامین آ دارد که سلامت بینایی را تثبیت و از چشم در مقابل صدمات مراقبت می کند. شلیل همینطور حاوی لوتئین است که برای پیشگیری از گسترش انحطاط لکه زرد چشم مؤثر است.
شلیل برای پیشگیری از کم خونی
تنوع فواید شلیل در پیشگیری از کم خونی خیلی خوب است. شلیل حاوی مقداری آهن است که می تواند از کم خونی جلوگیری کند. درصورتیکه در سلامت نمناک گفته ایم کم خونی حالتی است که در آن بدن فاقد مقدار کافی گلبول های قرمز است و انتقال اکسیژن کمی دارد. همانطور که می دانید آهن عامل حیاتی در تولید گلبول های قرمز در خون است.
ریسک مصرف شلیل برای سلامتی
مطالعاتی در لهستان انجام شد که گزارش می داد که شلیل می تواند سبب تشدید آلرژی شود، البته موارد آلرژی به آن بسیار نادر بوده است. آلرژی به شلیل می تواند سبب خارش پوست و کاهش بینایی شود. پس اشخاصی که به هلو حساسیت دارند، بهتر است مراقب باشند یا از مصرف شلیل پرهیز کنند. شلیل حاوی مقداری پتاسیم است که می تواند سبب ایجاد مشکلاتی در بزرگسالی شود، اگر شلیل به مقدار خیلی زیادی مصرف گردد.
تداخل دارویی
هیچ تداخل دارویی با شلیل شناخته نشده است. گرچه اشخاصی که منع مصرف رژیم غذایی پتاسیمی دارند، بخصوص آنهائی که اسپیرونولاکتون مصرف می کنند باید از مصرف شلیل بپرهیزند. این رژیم غذایی با پتاسیم بیشتر برای افراد دارای اختلال مزمن کلیوی تجویز می شود. خوردن خوراکی هایی پتاسیم بالا مانند شلیل، بهمراه اسپیرونولاکتون امکان دارد سبب تجمع پتاسیم گردد.
منبع: آنی غذا

