وزیر بهداشت: مشارکت مردم امروزه در عرصه سلامت و سبک زندگی اهمیت بسیاری دارد

به گزارش آنی غذا، خراسان جنوبی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز نیاز داریم که مردم مشارکت بیشتری در عرصه سلامت داشته باشند و سبک زندگی حائز اهمیت می باشد.
بهرام عین اللهی، امروز جمعه ۲۰ بهمن در آیین افتتاح همزمان ۲۸ پروژه حوزه سلامت خراسان جنوبی که در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند برگزار گردید، اظهار داشت: ۶۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، ۲۲ هزار عضو هیات علمی، ۲۷۰ هزار دانشجو در رشته های مختلف، هزار بیمارستان و ۱۵۰ هزار تخت که بتازگی بالا رفته از دستاوردهای انقلاب است.
وی با یادآوری کنترل خیلی از بیماریها در کشور بیان کرد: بیماران از بسیاری کشورهای دیگر برای درمان به کشور ما مراجعه می کنند در صورتیکه پیش از انقلاب برای کارهای جزئی مجبور بودیم به خارج کشور برویم پس در خیلی از رشته ها موفق بوده ایم و هیچ رشته پزشکی نیست که در جایی از دنیا وجود داشته باشد و ما آنرا در کشورمان نداشته باشیم.
عین الهی اشاره کرد: در روزهای الله دهه فجر با افتخار باید بگوییم یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی، حوزه سلامت بوده است و الان فرصت تحلیل و تبیین نداریم باوجود این که وابستگی ما ۱۰۰ درصدی بود و کاملا به غربی ها وابسته بودیم و در عرصه سلامت وضعیت بسیار بحرانی بود و پزشکان بی کیفیت کشورهای دیگر را داشتیم اما پس از انقلاب در کل کشور همچون خراسان جنوبی شاهد ارتقای حوزه سلامت هستیم.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: حالا ۹۹ درصد داروهای مورد نیاز کشور تولید داخل است و در حوزه دانش بنیان ها، تربیت نیروی انسانی، تامین اماکن و تجهیزات پزشکی پیشرفته از شروع انقلاب تا حالا رشد خوبی داشته ایم و در دوران کرونا نیز ثابت شد باوجود این که این ویروس در همه جا یکسان بود اما با حمایت مردم و دانشمندان و با تولید ۶ نوع واکسن با وجود همه تحریم ها با موفقیت از شرایط عبور کردیم.
وی بیان کرد: امروز نیاز داریم که مردم مشارکت بیشتری در عرصه سلامت داشته باشند و سبک زندگی حائز اهمیت می باشد پس پویش ملی سلامت که بتازگی اجرا شد، نشان داد هرچه مردم در تغذیه و ورزش به فکر خود باشند از بسیاری بیماریها می توان پیشگیری کرد.
عین الهی به اجرای برنامه ملی سلامت خانواده اشاره نمود و اظهار داشت: سلامت جامعه باید از خانواده شروع شود پس مراقبان بهداشت باید در خانواده ها حضور پیدا کنند تا مسایل حوزه سلامت بصورت اساسی دنبال شود و این طرح در ۱۹۵ شهرستان اجرا شده و باید گسترس یابد تا تمامی شهرستان ها به تدریج درگیر شوند و اگر در این طرح بیماری پیدا شود در نظام ارجاع به پزشک متخصص و اگر نیاز به بستری باشد تا ۹۵ درصد هزینه ها پرداخت می شود.
عین اللهی با اعلان اینکه امیدواریم در خراسان جنوبی نیز به عنوان استان الگو این طرح پیاده سازی شود پس ارتقای سلامت در همه حوزه ها تحول به وجود می آورد اضافه کرد: امروز نیروهای بسیار خوبی در عرصه سلامت داریم و خراسان جنوبی هم نیروهای بسیار فداکاری دارد و کار تیمی بزرگی در حال انجام می باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: یکی از افتخارات دولت مردمی این است که تلاش شده عدالت در سراسر کشور برقرار شود که این مساله در خراسان جنوبی هم دنبال می شود پس انواع و اقسام دستگاه های تشخیصی در استان مستقر شده است.
وی با اشاره به محرومیت تاریخی در بعضی استانها همچون خراسان جنوبی اظهار داشت: از همین رو نیاز به کار جهادی در کل استان خراسان جنوبی داریم تا آن چه شایسته مردم است صورت گیرد و خانواده و جمعیت را از دیگر مباحث مهم کشور بیان کرد که یکی از تکالیف حوزه بهداشت و درمان، جوانی جمعیت است پس تاکید می شود دراین زمینه بیش از پیش کار شود.
عین الهی با اعلان اینکه مراکز درمان ناباروری باید در سطح استان گسترش یابد بیان کرد: این مساله فقط مربوط به وزارت بهداشت نیست پس استاندار خراسان جنوبی هم کمک نماید که این نقیصه برطرف شود
وزیر بهداشت با تأکید بر این که نگاه فقط داخل استانی نیست پس هیچ محدودیتی وجود ندارد و هر نقطه ای از کشور می تواند ممتاز باشد عنوان کرد: از خراسان جنوبی هم اقدامات بین المللی می تواند شروع شود پس کارهای ویژه مورد انتظار بوده پس مراکز پژوهشی تحقیقاتی، شتاب دهنده ها و راه های میانبر دراین زمینه حایز اهمیت است.
عین اللهی با اشاره به بهره برداری از ۲۸ پروژه حوزه سلامت استان با اعتبار پنج هزار و ۱۸۰ میلیاردریال اظهار داشت: نباید به این طرح ها اکتفا نماییم بلکه ارتقای بیشتر آن مد نظر است تا به جایی برسیم که هیچ بیماری مجبور نباشد برای درمان بجای دیگری مراجعه کند.
وی اظهار داشت: دستگاه های ام آر آی در شهرستان های فردوس و طبس نصب شده و با افتخار اعلام می نماییم در طول این مدت ۲ دانشکده علوم پزشکی در خراسان جنوبی به تایید شورای گسترش وزارتخانه رسید.
وزیر بهداشت اضافه کرد: ایجاد این دانشکده ها سختی های زیادی دارد اما با پیگیری های نمایندگان مردم در مجلس محقق شد.
که اگر از نظر عملی و آموزشی گسترش ایجاد می شود شاهد پیشرفت های اجتماعی و فرهنگی هم خواهیم بود و بر سطح آگاهی مردم آن منطقه افزوده می شود و دانشکاه علوم پزشکی بیرجند در طول انقلاب پیشرفت های فراوانی داشته و اقدامات تحولی در دولت مردمی هم زیاد بوده است.
عین اللهی اظهار داشت: افتتاح ۴۳ پروژه بهداشتی و ۳۴ پروژه درمانی با اعتبار ۶ هزار میلیاردریال پیش از پروژه های دهه فجر از دستاوردهای دولت سیزدهم در استان است.
وی با اشاره به تامین چهار هزار و ۵۰۰ میلیاردریال تجهیزات پزشکی برای استان خراسان جنوبی عنوان کرد: نمایندگان مردم استان در مجلس هم به پروژه های بهداشت و درمان کمک خوبی کردند.
وزیر بهداشت با تأکید بر این که مدیران باید جهادی و میدانی کار کنند اضافه کرد: همه مشکلات از مرکز حل نمی گردد، وقتی امروز از بیمارستان امام رضا (ع) بیرجند بازدید کردم و دیدم که انبار دارو فرسوده و درحال تخریب است این دیگر قابل حل از مرکز نیست
وی اظهار داشت: از همین رو رییس بیمارستان امام رضا را عزل کردم و رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند باید مدیر انقلابی را منصوب کند و در همه کارها نظارت کامل باشد.
عین اللهی با اشاره به لزوم ورود نرم افزاری به حوزه مدیریت ها و کار میدانی برای افزایش دقت کارها افزود: کار مردم باید به سرعت صورت گیرد و پرونده ها درست باشد پس درمان سریع و بموقع از فاکتورهای مهمی بوده که در نظام بهداشت و درمانی مورد انتظار است.