متخصص طب ایرانی عنوان كرد؛ چگونه در هوای آلوده سالم بمانیم

به گزارش آنی غذا، معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، به عرضه راهکارهایی برای مصون ماندن از عوارض آلودگی هوا پرداخت.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر، حسین رضایی زاده، ضمن اشاره به این که امروز آلودگی هوا در کلانشهرها به معضل جدی تبدیل گشته و سلامت افراد را تهدید می کند، عنوان کرد: آثار کوتاه مدت آلودگی هوا شامل حساسیت چشم ها، بینی و حلق، عفونت های دستگاه تنفسی، سردرد، تهوع و واکنش آلرژیک است اما این پدیده در طولانی مدت هم می تواند بیماری مزمن تنفسی، سرطان ریه، بیماری قلبی و حتی لطمه به سایر ارگان های بدن را به همراه داشته باشد. وی افزود: در طب ایرانی دستورالعمل های ساده ای وجود دارد که با عمل به آنها میتوان اثرات آلودگی هوا بر بدن را به حداقل رساند. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: دود کردن اسپند، کُندر و پوست خشک انار و بوهای خوشی چون لیمو، پرتقال و سیب به کاهش عوارض آلودگی هوا در این روزها کمک می نماید. وی ضمن اشاره به برخی خواص دود کردن گیاهانی چون پوست انار، ریشه بادام تلخ، میوه به، برگ بید، اندام هوایی ریباس، گل زعفران، چوب سیب و عود هندی، عنوان کرد: دود کردن این گیاهان می تواند در تقویت اعضای رئیسه بدن (مغز و سیستم عصبی، قلب و کبد) و کاهش عوارض آلودگی ها مؤثر باشد. رضایی زاده اظهار داشت: بوییدن نیلوفر، بنفشه و صندل در افراد گرم مزاج و مشک، عنبر، لادن، میخک (قرنفل) و جوز بوا در افراد سردمزاج سفارش می شود. وی افزود: استفاده از گیاهان دارویی در این هوای آلوده هم برای سلامت بدن مفید می باشد. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن اشاره به نقش تغذیه خوب و خواب کافی در کاهش اثرات آلودگی هوا، بیان نمود: چون هوا، آلوده است، بدن را مستعد بیماری هایی مانند سرماخوردگی می کند به این دلیل هشت ساعت خواب در طول شبانه روز همراه غذای مناسب می تواند از بیماری هایی که در نتیجه ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و آلودگی هوا ایجاد می شوند، جلوگیری کند. معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت اشاره کرد: استفاده از غذاهایی مثل سوپ جو و شلغم پیشنهاد طب ایرانی برای کاهش جذب سموم هوا و هم تقویت سیستم ایمنی بدن است. وی ادامه داد: مصرف عسل به شیوه های مختلف می تواند در این هوای آلوده برای سلامت بدن مفید باشد و همینطور پیاز، نارنج و لیمو را میتوان برش داده و در فضای خانه قرار داد چراکه این مواد خوراکی، خاصیت جذب کنندگی سموم هوا را دارند. این متخصص طب ایرانی ضمن اشاره به این که با ترکیب آب و گلاب و جوشاندن آن، میتوان نوعی بخور تهیه کرد که سبب کاهش میزان آلودگی هوای خانه شود، عنوان کرد: پیازچه، گشنیز، شوید، ریحان و زرشک همچون مواد غذایی مفیدی هستند که به کاهش جذب سموم در بدن کمک می کنند. رضایی زاده به مردم سفارش کرد که در هوای آلوده از ماسک استفاده کنند، کمتر بیرون بروند و از انجام کارهای ورزشی سنگین خودداری کنند.