محققان می گویند؛ روغن نارگیل گزینه سالمی برای مصرف نیست

به گزارش آنی غذا روغن نارگیل همچنان بسیار محبوب است، اما بعضی از کارشناسان می گویند که این روغن برای کسانی که از آن استفاده می نمایند چندان سالم نیست.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث لاین، در چند سال گذشته، مصرف کنندگان با اطلاعاتی در مورد فواید روغن نارگیل برای سلامتی بمباران شده اند: می تواند روند پیری را کُند نماید؛ می تواند به سلامت قلب و تیروئید کمک کند؛ می تواند از شما در مقابل بیماری هایی مانند بیماری آلزایمر، آرتروز و دیابت محافظت کند؛ و حتی در کاهش وزن هم موثر است.
دکتر «اندرو فریمن»، مدیر پیشگیری و سلامت قلب و عروق در دنور، می گوید: «داده های بسیار کمی وجود دارد که فواید سلامتی روغن نارگیل را نشان داده است.»
وی در ادامه اضافه کرد: «روغن نارگیل سرشار از چربی است، ازاین رو بدترین چیزی است که میتوان آنرا به یک رژیم غذایی معمولی که سرشار از گوشت و پنیر فرآوری شده است، افزود.»
در حالی که این احتمال وجود دارد MCFA ها [اسیدهای چرب با زنجیره متوسط] در بدن متفاوت از چربی های اشباع شده با زنجیره طولانی تر رفتار کنند، اما هیچ مدرک مستقیمی وجود ندارد که روغن نارگیل حساسیت به انسولین را زیاد می کند یا می تواند در پیشگیری یا درمان دیابت در انسان مفید باشد. انجمن دیابت آمریکا روغن نارگیل را یک چربی اشباع شده محدود می داند.
روغن نارگیل با فشردگی چربی موجود در لایه سفید داخل نارگیل تولید می شود. حدود ۸۳ درصد از کالری آن از چربی های اشباع شده تأمین می شود. حال آنرا با ۱۴ درصد کالری چربی اشباع شده در روغن زیتون و ۶۳ درصد در کره مقایسه کنید.
دکتر «لیزا یانگ»، متخصص تغذیه، می گوید: «همین مساله توضیح می دهد که چرا روغن نارگیل، مانند کره، در دمای اتاق جامد است و ماندگاری طولانی دارد و توانایی تحمل دمای پخت بالا را دارد.»
اگرچه روغن نارگیل سرشار از چربی های اشباع شده است، اما بیشتر از تری گلیسیریدهای زنجیره متوسط (MCTs) تشکیل شده است. بعضی می گویند که بدن با این چربی ها متفاوت از سایر چربی ها رفتار می کند.
MCFA ها که همیشه اشباع هستند، با ۶ تا ۱۲ کربن تعریف می شوند. اسیدهای چرب با زنجیره بلند (LCFAs) بیشتر از ۱۲ کربن دارند و می توانند اشباع یا غیراشباع باشند.
با این حال، روغن نارگیل سرشار از چربی اشباع شده است که کلسترول بد (LDL) را زیاد می کند. در نتیجه با افزایش ریسک مبتلا شدن به بیماری قلبی همراه می باشد.
تحقیقات بیشتری برای تایید سایر فواید سلامت ادعا شده در مورد روغن نارگیل مورد نیاز است.
در حال حاضر، اغلب کارشناسان سفارش می کنند به جای تکیه بر روغن نارگیل، از انواع روغن ها همچون روغن زیتون و آووکادو در آشپزی استفاده کنید.