محققان دانشگاه هاروارد می گویند؛ حفظ سلامت قلب با مصرف سدیم کمتر و پتاسیم بیشتر

بر مبنای مطالعه جدیدی که روی بیشتر از ۱۰۰ هزار فرد بزرگسال انجام شد، مصرف سدیم کمتر و پتاسیم بیشتر در رژیم غذایی با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط می باشد.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، سدیم یکی از اجزای نمک خوراکی است و به صورت طبیعی در بعضی غذاها وجود دارد. با این وجود، مقادیر بسیار بالاتر هم اغلب به غذاهای فرآوری شده، بسته بندی شده و آماده تجاری اضافه می شود.
پتاسیم به صورت طبیعی در میوه ها (مانند موز)، سبزیجات پهن برگ، لوبیا، آجیل، لبنیات و سبزیجات نشاسته ای وجود دارد. به قول محققان، پتاسیم اثر معکوس با سدیم دارد و به شل شدن عروق خونی و افزایش دفع سدیم کمک می نماید و در عین حال فشار خون را می کاهد.
محققان دانشگاه هاروارد با بررسی ۶ مطالعه قبلی، داده های دفع سدیم و پتاسیم هر فرد، بعلاوه بروز بیماری های قلبی، همچون بیماری عروق کرونر قلب (که شامل حملات قلبی می شود) و سکته را تجزیه و تحلیل کردند.
داده ها از نمونه های ادرار ۲۴ ساعته به دست آمده است که به قول محققان، مطمئن ترین روش برای ارزیابی میزان مصرف سدیم یک فرد است. این نمونه ها از بیشتر از ۱۰ هزار بزرگسال سالم با پیگیری وقایع قلبی عروقی به مدت نزدیک به ۹ سال گرفته شد.
دستورالعمل های رژیم غذایی فعلی ایالات متحده به بزرگسالان سفارش می کند که مصرف سدیم را به کمتر از ۲۳۰۰ میلی گرم در روز محدود کنند که برابر با حدود ۱ قاشق چای خوری نمک خوراکی است.
با این حال، مطالعه جدید نشان داد که به ازای هر ۱۰۰۰ میلی گرم در روز افزایش دفع سدیم، خطر ابتلاء به بیماری قلبی در افراد ۱۸ درصد افزایش می یابد.
برعکس، به ازای هر ۱۰۰۰ میلی گرم در روز افزایش دفع پتاسیم، خطر بیماری قلبی ۱۸ درصد کمتر بود.
بنابراین، این تیم نتیجه گرفت که نسبت سدیم به پتاسیم بالاتر به صورت قابل توجهی با افزایش ریسک قلبی عروقی مرتبط می باشد.

منبع: