توصیه متخصصان؛ بهترین روغن های پخت و پز برای سلامت افراد مسن

انتخاب رژیم غذایی یکی از قوی ترین عوامل تعیین کننده بیماری است و می تواند خطر مبتلاشدن به مشکلاتی مانند کلسترول بالا را افزایش دهد.

به گزارش آنی غذا به نقل از مهر به نقل از دیلی اکسپرس، در صورتیکه برای محافظت از قلب باید به هر قیمتی از مصرف برخی چربی ها اجتناب کرد، برخی دیگر ممکنست به کاهش میزان کلسترول بد خون کمک کنند.
کلسترول بالا یک وضعیت خطرناکست که موجب تخریب عروق خونی می شود و با تجمع چربی در رگ ها، موجب تنگ شدن و سفت شدن آنها در طول زمان می شود. در صورت عدم درمان، التهاب مزمن و ترشح هورمون ها می تواند موجب انقباض رگ های خونی شود و خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. پژوهشگران مروری بر روغن هایی که می توانند از این عارضه جلوگیری نمایند، ارائه کرده اند.
مقدار چربی مصرفی ما بطور روزانه می تواند موجب تشکیل لیپوپروتئین با چگالی پایین یا کلسترول بد LDL در دیواره رگ های خونی شود.
رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع و ترانس می تواند تعادل کلسترول خوب و بد را مختل کند. بعنوان مثال، کلسترول HDL برای حذف کلسترول اضافی از بافت ها و انتقال آن به کبد مورد نیاز است و می تواند بصورت صفرا در مدفوع دفع شود.
روغن کنجد
دانه های کنجد مملو از اسیدهای چرب اُمگا ۳ و اُمگا ۶ است که هر دو از نوع چربی پلی اشباع نشده هستند.
آنها همین طور حاوی لیگنان و فیتوسترول هستند، ترکیبات گیاهی که دارای اثرات کاهنده کلسترول هستند.
این مواد شیمیایی می توانند ورم را کاهش داده و روند بهبود زخم را تسریع کرده و بر فشار اکسایشی و پتانسیل افزایش آنتی اکسیدان ها در بدن تأثیر مثبت داشته باشند.
تحقیقات نشان داده است که مصرف روغن کنجد می تواند به کاهش کلسترول LDL، در صورت مصرف تا دو ماه کمک نماید.
روغن هسته انگور
این روغن حاوی مقادیر بالایی ویتامین E است که دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی بوده و ثابت شده که در کاهش سلول های لطمه دیده ناشی از رادیکال های آزاد بدن نقش دارد.
خواص آنتی اکسیدانی روغن هسته انگور ممکنست به جلوگیری از لطمه پوست و علایم زودرس پیری ناشی از رادیکال های آزاد کمک نماید. اثبات شده است که همین خواص موجب افزایش تولید کلاژن و الاستین در پوست می شود.
روغن آفتابگردان
محتوای بالای اسید اولئیک روغن آفتابگردان در کاهش بیماریهای قلبی مفیدست.
میزان بالای چربی های اشباع نشده و پلی اشباع نشده می تواند به کاهش کلسترول “بد” کمک نماید.
همچنین مشخص شده است که این روغن رطوبت را حفظ می نماید که می تواند از پوست در مقابل لطمه های بیشتر محافظت کند.
برخی مطالعات نشان داده که این روغن می تواند حتی با بهبود سد پوستی از عفونت سیستمیک جلوگیری نماید.
روغن دانه شاهدانه
یکی دیگر از روغن های پلی غیراشباع است که با کاهش سطح کلسترول و تصلب شرایین مرتبط می باشد.
این روغن حاوی غلظت بالایی از اسید لینولئیک است که میزان کلسترول LDL را بطور مؤثر می کاهد.
به گفته پژوهشگران، چربی، خصوصاً چربی های اشباع شده، میزان کلسترول بد خون را زیاد می کند و حتی در بعضی موارد کلسترول مورد نیاز برای از بین بردن مقدار اضافی را می کاهد. کاهش مصرف چربی های اشباع شده می تواند سلامت و طول عمر را بهبود بخشد.