مسئول تغذیه بالینی عنوان كرد؛ مكمل های تغذیه ای در روزهای كرونا چگونه مصرف شود

آنی غذا: مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، در رابطه با مصرف مکمل های تغذیه ای در دوران کرونا، نکاتی را متذکر شد.
شیما هادوی، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: از شروع کرونا شاهد مصرف بی رویه مکمل ها و گروه خاصی از مواد خوراکی هستیم که مصرف آنها هیچ پایه و اساس علمی ندارد. وی ادامه داد: مکمل ها به خودی خود بد نیستند و می بایست زمانی استفاده گردد که فرد گرفتار کمبود آن ماده مغذی در بدن است. بیشتر این مواد مغذی با رعایت یک رژیم غذایی مناسب برای بدن تامین می شوند. مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، توضیح داد: مثلاً با بهره گیری از ۳ تا ۵ واحد میوه و سبزی و برای مثال گنجاندن فلفل دلمه ای قرمز در برنامه غذایی میزان نیاز بدن به ویتامین C تامین می شود. حال با ازدیاد دریافت ویتامین C که دوزهای موجود در بازار آن بسیار بیشتر از میزان نیاز پیکر شخص است، مطالعات نشان داده اند که منجر به اختلالاتی از قبیل کاهش جذب مس، افزایش دفع کلسیم اگزالات ادراری (که در افرادی که سابقه سنگ کلیه از نوع اگزالات کلسیم را دارند موجب بزرگ شدن سنگ و تشدید آن می شود)، فرسایش و پوسیدگی دندان در نوع جویدنی ویتامین، افزایش احتمال ریفلاکس و سوزش سر دل در افراد با سابقه زخم ها و التهاب مری و ریفلاکس، افزایش جذب آهن که در افراد باسابقه غلظت خون منجر به تشدید بیماری و…، می شود. وی ادامه داد: مکمل مورد اقبال دیگر زینک یا روی است که در منابع پروتئینی وجود دارد که در حد متعادل خوب است، ولی در دوره ای بالا نباید مصرف شود و همین طور افزایش دریافت آن جذب آهن و مس را نیز می کاهد. هادوی با عنوان این مطلب که ویتامین D نقش ضدالتهابی مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد، در عین حال اشاره کرد: مصرف بی رویه آن منجر به افزایش سنگ کلیه در بیماران قلبی عروقی منجر به آریتمی و…، می شود. مسئول تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: با توجه به این که برای تمام افراد نمی توان یک نسخه پیچید، سفارش می شود مکمل های غذایی را تحت نظر کارشناس تغذیه و یا پزشک مصرف کنید تا باتوجه به نیاز بدنتان میزان دوز مورد نیازتان تنظیم شود.

منبع: